Κυριακή, 16 Ιουν.
31oC Αθήνα

Χίος: Μαχαιρώματα, τραυματισμοί και χειροβομβίδες κρότου λάμψης – Βίντεο από τα επεισόδια προσφύγων και μεταναστών!

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση για ακόμα μία νύχτα σε hot spot της Χίου – Τρία άτομα στο νοσοκομείο, μαχαιρωμένα στο κεφάλι και τα πόδια…

Άγρια επεισόδια για ακόμα μία νύχτα σε hot spot της Χίου, με πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται τραυματισμένοι σε νοσοκομείο και τους αστυνομικούς να τρέχουν για να επιβάλουν την τάξη. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο hot spot στο Χαλκειός, με πρωταγωνιστές μετανάστες και πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, με αποτέλεσμα τρία άτομα να μεταφερθούν τραυματισμένα στο κεφάλι και στα πόδια στο νοσοκομείο του νησιού, όπου και νοσηλεύονται. Επίσης, σοβαρές ζημιές έγιναν στο ιατρείο του hot spot και στους χώρους καταγραφής, ενώ επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης για να επιβάλουν την τάξη. Δείτε τις εικόνες στο επόμενο βίντεο…

”Έχουν σπάσει οι μεν τα σπιτάκια των δε. Μπήκαν στο ιατρείο και είδα σκουπίδια παντού και καταστροφές” δήλωσε στα Parapolitika 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο γιατρός κ.Αντύπας που είδε με τα μάτια του τις καταστροφές με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται ότι στο hot spot της Χίου με υποδομές για 1.200 άτομα βρίσκονται υπό περιορισμό περισσότεροι από 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Περισσότεροι από 200, που έφτασαν στο νησί χθες και σήμερα το πρωί, αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν για να περιμένουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα, μέσα στην πόλη της Χίου.

Με βάση την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του hot spot της Χίου, κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10.00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου. Όπως λένε η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και ζητούν την άμεση απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από το νησί. 

ΦΩΤΟ από politischios.gr

Τέλος, σε ότι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απεργία πείνας των υπό περιορισμό προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, η συντονίστρια του κέντρου Ανθή Καραγγελή μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δήλωσε: «Στη Μόρια δεν πραγματοποιεί κανένας απεργία πείνας. Η σίτιση γίνεται κανονικά, ενώ οι περισσότεροι από 1000 πρόσφυγες που έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί καθεστώς ασύλου ενημερώνονται κανονικά από δικηγόρους για τη διαδικασία. Γενικώς το κλίμα που επικρατεί στη Μόρια είναι καλό».

Πηγή: alithia.gr, politischios.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε