Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Χίος: Με τροφική δηλητηρίαση 40 πρόσφυγες – Τέλος η τροφοδοσία από το ύποπτο κατάστημα

Χίος: Με τροφική δηλητηρίαση 40 πρόσφυγες – Τέλος η τροφοδοσία από το ύποπτο κατάστημα

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Σούδα μεταφέρθηκαν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο νοσοκομείο Χίου, από το απόγευμα έως το βράδυ της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η δηλητηρίαση προκλήθηκε από το μεσημεριανό γεύμα (κοτόπουλο), το οποίο προσφέρει κατάστημα της Χίου, που έχει – μαζί με άλλο ένα – σχετική σύμβαση με το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), για την σίτιση των προσφύγων και μεταναστών του καταυλισμού.

Από τα περίπου 40 άτομα που έφτασαν με κάθε μέσο στο νοσοκομείο Χίου, κυρίως από φίλους, συγγενείς και εθελοντές, δύο παρέμειναν – λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους – για νοσηλεία.

Από την διοίκηση του νοσοκομείου Χίου δόθηκαν οδηγίες για την συστηματική απολύμανση των χώρων υγιεινής του καταυλισμού, καθώς και για ειδικό μενού το πρωί της Τετάρτης.

Από το υγειονομικό ελήφθησαν δείγματα του φαγητού, προκειμένου να εξετασθούν, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της δηλητηρίασης.

Έγινε, τέλος, γνωστό ότι το NRC διακόπτει την συνεργασία με το συγκεκριμένο κατάστημα και η σίτιση θα γίνεται – προς το παρόν – από το δεύτερο με το οποίο υπάρχει σχετική σύμβαση.

Πηγή: astraparis
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε