Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Χίος: Προβληματίζουν οι εικόνες μέσα στο Nissos Samos! Αδιαφορία για τον κορονοϊό και τα μέτρα προστασίας (Φωτό)

Χίος: Προβληματίζουν οι εικόνες μέσα στο Nissos Samos! Αδιαφορία για τον κορονοϊό και τα μέτρα προστασίας (Φωτό)

Το πλοίο ετοιμάζεται να φύγει από τη Χίο με τελικό προορισμό τον Πειραιά. Οι επιβάτες έχουν πάρει τις θέσεις τους και οι εικόνες δείχνουν ότι ελάχιστοι τηρούν τα προβλεπόμενα για τον κορονοϊό…

Μόλις το 25% των ταξιδιωτών που βρίσκονταν το βράδυ της Κυριακής εντός του πλοίου “Nissos Samos” φορούσαν τη μάσκα τους, είκοσι λεπτά πριν από την εκκίνηση του δρομολογίου από τη Χίο προς τις Οινούσσες και στη συνέχεια προς τον Πειραιά.

Ο κόσμος στο νησί, όπως φαίνεται δεν φοβάται τον κορονοϊό, με πολλούς να συνωστίζονται στις παραλίες -καθημερινά παραδείγματα θα βρείτε σε διάφορα σημεία στην Αγία Φωτιά και την Κώμη-. Σε μεγάλο ποσοστό ο κόσμος δεν τηρεί τις αποστάσεις και δείχνει να ξεχνάει τις επιπτώσεις και τους κινδύνους αυτού του ιού που κυκλοφορεί εδώ και μήνες αν όχι ανάμεσά μας, σίγουρα κάπου γύρω μας.

Πέραν ωστόσο του ότι μόνο ο ένας στους τέσσερις φορούσε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου -κάτι που είναι υποχρεωτικό-, οι επιβάτες ήταν προσεκτικοί, με σωστές αποστάσεις μεταξύ τους, κάτι στο οποίο βοηθά βέβαια και η -υποχρεωτική- πληρότητα έως 60% του πλοίου. Η θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο πλοίο γινόταν κανονικά.

Πηγή: chiosin.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις