Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χίος: Βγήκε η απόφαση για τους οικίσκους μεταναστών – Πράσινο φως για την τοποθέτησή τους στη ΒΙΑΛ!

Χίος: Βγήκε η απόφαση για τους οικίσκους μεταναστών – Πράσινο φως για την τοποθέτησή τους στη ΒΙΑΛ!

Απερρίφθη από την πρόεδρο πρωτοδικών Χίου Μαρία Τομπάζη, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου κατά του Δημοσίου για την εγκατάσταση νέων οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ, που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες σκηνές…

Η αίτηση είχε συζητηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2018 και η απόφαση εξεδόθη σήμερα το πρωί, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την μεταφορά των οικίσκων από το στρατόπεδο Αργέντη στον καταυλισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μεταφορά είχε ξεκινήσει (για πολλοστή φορά) στις 8 Φεβρουαρίου 2018, ωστόσο είχε ματαιωθεί μετά από κινητοποίηση κατοίκων του Χαλκειούς. Συμφωνήθηκε δε μορατόριουμ εν όψει της έκδοσης της απόφασης.

Κατόπιν τούτου, τουλάχιστον εκ μέρους των αιρετών θεωρείται βέβαιη η συμμόρφωση στην απόφαση, ενώ άγνωστες είναι προς το παρόν οι προθέσεις κατοίκων του Χαλκειούς, που είχαν κινητοποιηθεί και αντιταχθεί στην μεταφορά των οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Άγνωστες παραμένουν, επίσης, οι προθέσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ό,τι αφορά την συνέχιση των εργασιών μεταφοράς των υπολοίπων (περίπου 25 οικίσκων) στον καταυλισμό.

Πηγή: astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις