Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Χωριάτικο ψωμί: Ολοταχώς για νέες αυξήσεις στη Θεσσαλονίκη – Πτώση στις πωλήσεις κατά 20%

Χωριάτικο ψωμί: Ολοταχώς για νέες αυξήσεις στη Θεσσαλονίκη – Πτώση στις πωλήσεις κατά 20%

Το ψωμί γίνεται όλο και πιο ακριβό και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό οδηγεί όλο και περισσότερους στο να αποφεύγουν να το αγοράζουν καθημερινά όπως έκαναν…

Σημαντικές ανατιμήσεις αναμένονται το προσεχές χρονικό διάστημα στα προϊόντα άρτου. Αιτίες η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έβαλε «φρένο» στις εξαγωγές σιτηρών και η μεγάλη αύξηση των πρώτων υλών και της ενέργειας για τους αρτοποιούς. Μάλιστα, οι απαισιόδοξοι θεωρούν θέμα ημερών η τιμή της κλασικής «χωριάτικης» φραντζόλας στο φούρνο της γειτονιάς να φθάσει το ένα ευρώ, στη Θεσσαλονίκη.

«Θα υπάρξουν νέες αυξήσεις. Ο κάθε αρτοποιός μόνος του θα εκτιμήσει τι θα «απορροφήσει» και ποια θα είναι η επιβάρυνση για τον καταναλωτή», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών κ. Μιχάλης Μούσιος. Πρόσθεσε ότι, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο υπήρξε μείωση 20% στην πώληση ψωμιού, συγκριτικά με το 2021.

Απέδωσε την πτώση στην αύξηση του κόστους στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», αφού όπως τόνισε ο κ. Μούσιος: «Οι καταναλωτές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος ενέργειας – θέρμανσης, καθώς και την άνοδο των τιμών των λεγόμενων αγαθών πρώτης ανάγκης, δεν σπαταλά πλέον ούτε μια φέτα από το ψωμί».

Όπως τονίζει στο thesstoday.gr, ο πρόεδρος των αρτοποιών υπάρχει ανησυχία  στη αγορά, γιατί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε ως συνέπεια την διακοπή της εξαγωγής σιτηρών. Επιπλέον, παρατηρείται μείωση των εξαγωγών από τα κράτη των Δυτικών  Βαλκανίων, πλούσια σε σιτηρά όπως η Βουλγαρία και η Ρουμάνια υπό τον φόβο ελλείψεων στις δικές τους αγορές.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις