Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Χριστουγεννιάτικο… θαύμα για άστεγο στη Λάρισα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγκινεί η ιστορία ενός άστεγου στη Λάρισα, που φέτος θα περάσει… πολύ διαφορετικά τα Χριστούγεννα.

Όλα άρχισαν τα περασμένα Χριστούγεννα. Ο 57χρονος άστεγος διακομίστηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τον εντόπισε ασθενοφόρο στο δρόμο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, μόλις είχε συστηθεί η κοινωνική δομή του δήμου Λαρισαίων για τους άστεγους. Ο 57χρονος ήταν ο πρώτος άστεγος που δεχόταν την ζεστή αγκαλιά των ανθρώπων της δομής.

Η κοινωνική λειτουργός στο Συμβουλευτικό Σταθμό του δήμου Λαρισαίων Κερασία Δαλακώνη περιγράφει εκείνες τις κρίσιμες στιγμές για τον άνθρωπο που είχε ανάγκη. «Μας προβλημάτισε, μας συγκλόνισε αυτό το περιστατικό. Τον φιλοξενήσαμε και προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε. Του δώσαμε στέγη και όλα τα αυτονόητα που θα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος. Του παρείχαμε ψυχολογική, κοινωνική και νοσηλευτική υποστήριξη. Η πορεία της υγείας του εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά. Ενώ του έδιναν μόνον λίγες ημέρες ζωής οι γιατροί, ένα χρόνο μετά είναι μια χαρά. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’αυτόν», μας λέει.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πλέον δεν είναι άστεγος. Τα φετινά Χριστούγεννα γι’ αυτόν θα είναι διαφορετικά, πολύ καλύτερα. «Ένα χρόνο μετά είναι αγνώριστος. Πριν από ένα χρόνο ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε ούτε ταυτότητα, ήταν 10 χρόνια στο δρόμο. Έπρεπε να του βγάλουμε ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας για να παίρνει τα φάρμακά του», περιγράφει η Κα Δαλακώνη.
 

Πηγή: Onlarissa

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε