Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι μετά τα στοιχεία της έρευνας

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι μετά τα στοιχεία της έρευνας

Εξελίξεις για την ύποπτη  δράση του 53χρονου πρώην μάγειρα πλοίου και του 36χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο που κατηγορούνται για κατασκοπεία

Σε δίκη παραπέμπονται, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο γενικός γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου και ο 53χρονος ναυτικός, που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του παραπέμπει τους δύο άνδρες σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τις κατηγορίες της υποστήριξης της πολεμικής δύναμης του εχθρού, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Στην εισαγγελική πρόταση 32 σελίδων αποκαλύπτεται πλήθος ευρημάτων από τις έρευνες για τους δύο δύο άνδρες που κατηγορούνται για τις πράξεις της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της προδοτικής κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Οι εκθέσεις αναφέρονται στις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν στις ηλεκτρονικές συσκευές τους, που κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κινητό τηλέφωνο στο κινητό του 53χρονου μάγειρα προκύπτει πλήθος κλήσεων προς το κινητό του 36χρονου, ενώ σε τέσσερις κλήσεις το στίγμα του κινητού του ενεργοποιείται από κεραία στο Καστελόριζο.

Οι περισσότερες κλήσεις γίνονται λίγο πριν αναχωρήσει το πλοίο «ΣΤΑΥΡΟΣ», στο οποίο εργαζόταν ο 53χρονος, από το λιμάνι της Ρόδου. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επίσης και τέσσερις φωτογραφίες πλοίων του πολεμικού ναυτικού «από υψομετρική διαφορά, ώστε να είναι εμφανής ο εξοπλισμός και ο οπλισμός τους πάνω σε αυτά» αναφέρει η έκθεση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις