Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Υπόθεση Λεμπιδάκη: “Θα σκοτώσουν εμάς και τις οικογένειές μας αν μιλήσουμε” – Κατηγορούμενοι αρνούνται να αποκαλύψουν

Υπόθεση Λεμπιδάκη: “Θα σκοτώσουν εμάς και τις οικογένειές μας αν μιλήσουμε” – Κατηγορούμενοι αρνούνται να αποκαλύψουν

Συνεχίζεται η διαδικασία κατάθεσεις των 7 συλληφθέντων για την υπόθεση Λεμπιδάκη. Και οι επτά κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή Ηρακλείου λίγο μετά τις 9 το πρωί με το Δικαστικό Μέγαρο να έχει μετατραπεί σε… αστακό από τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα.

Η διαδικασία καταθέσεων για την υπόθεση Λεμπιδάκη αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και μία 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

“Απειλούν ότι θα σκοτώσουν εμάς και τις οικογένειές μας”

Σύμφωνα με το cretalive.gr,  δύο από τους κατηγορούμενους φαίνεται να ομολόγησαν την συμμετοχή τους ωστόσο αρνήθηκαν να κατονομάσουν τους «εγκεφαλους» που διοργάνωσαν και υλοποίησαν το σχέδιο της απαγωγής.

Μάλιστα ένας από τους αυτούς ανέφερε ότι δέχεται απειλές για την ζωή του αλλά και της οικογενείας του σε περίπτωση που δεν κρατήσει το στόμα του κλειστό.

“Οι εγκέφαλοι της απαγωγής παραμένουν ελεύθεροι”

Όλοι οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι μπλέχτηκαν στην απαγωγή Λεμπιδάκη και δεν ήταν οι ίδιοι ανάμεσα στους εγκέφαλους που την σχεδίασαν. Σε αυτό το πλαίσιο ο δικηγόρος του 45χρονου ακτιβιστή και του 22χρονου από τα Σφακιά είπε: “Αυτοί που απολογούνται τώρα είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης” είπε ο κ. Περάκης στους δημοσιογράφους εξερχόμενος κάποια στιγμή από το Δικαστικό Μέγαρο. Ο ίδιος τόνισε ότι “Αυτοί που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την απαγωγή δεν βρίσκονται μέσα στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Αποδοκιμασίες στους συλληφθέντες στα δικαστήρια

Για ακόμα μια φορά φίλοι και υπάλληλοι του Μιχάλη Λεμπιδάκη συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό Μέγαρο για να αποδοκιμάσουν τους συλληφθέντες. Όλοι ζητούν την παραδειγματική τους τιμωρία. Οι κατηγορούμενοι απέφυγαν ξανά τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων…

απαγωγείς απαγωγείς

«Είμαι αθώος. Κατηγορούμαι επειδή έκανα βόλτα μαζί τους»

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα. Τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις παρακολουθήσεις και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων προκύπτουν 8 νέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο.

Πηγή: flashnews.gr,  cretalive.gr

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις