Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπόθεση Μπακαρί Χέντερσον: Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή στη Ζάκυνθο

Υπόθεση Μπακαρί Χέντερσον: Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή στη Ζάκυνθο

Λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα, η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή Μπακαρί Χέντερσον. Η υπόθεση εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, μετά από έφεση του Εισαγγελέα.

Το τελευταίο 24ωρο, όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση ως μάρτυρα, του διοικητή Ασφαλείας Ζακύνθου, ο οποίος είχε κάνει τις συλλήψεις, για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον, έχει παραπεμφθεί με βούλευμα για να δικαστεί στην Πάτρα το καλοκαίρι σε παράλληλη δίκη, ο ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή, αλλά και ένα ακόμα άτομο.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ με την κατηγορία της συνδρομής σε σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη, ηθική συνδρομή και παράνομη οπλοφορία, γιατί φέρεται να έδωσε αντικείμενο στον βασικό κατηγορούμενο με το οποίο χτυπήθηκε το θύμα και ο δεύτερος για παράνομη οπλοφορία και ψευδομαρτυρία, σύμφωνα με το pelop.gr.

Την ίδια στιγμή και τα δύο αυτά πρόσωπα, είναι ουσιώδεις μάρτυρες κατηγορίας στην κύρια δίκη που ήδη διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα νομικό κόλλημα άνευ προηγουμένου.

Υπόθεση Μπακαρί Χέντερσον – Αλέξης Κούγιας: Αίτημα αναβολής της δίκης για τη δολοφονία

Ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των Σέρβων κατηγορουμένων, ο Αλέξης Κούγιας, μόλις πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη, για την οποία ο ίδιος είχε ζητήσει την εξέτασή της, ήδη από την πρώτη δίκη, κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο για αναβολή της τρέχουσας ακροαματικής διαδικασίας, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση των δύο μαρτύρων και κατηγορουμένων, κάτι που λογικά θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε, με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, να προσπεράσει το νομικό εμπόδιο, εξαιρώντας τους δύο μάρτυρες από αυτή την δίκη και συνεχίζει την ακροαματική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο, ήταν χθες (22.03.2022) παρών μόνον ο βασικός κατηγορούμενος, ένας Άγγλος υπήκοος σερβοβοσνιακής καταγωγής, που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές, ενώ απούσα ήταν η οικογένεια του θύματος.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Χρήστος Κακλαμάνης, έκανε γνωστό ότι οργανώνει την ομαδική έλευση στην Ελλάδα των Αμερικανών μαρτύρων για να καταθέσουν, γι’ αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνέχισης της δίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις