Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το Ναυάγιο – Πώς θα επιτρέπεται η πρόσβαση

Ζάκυνθος: Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το Ναυάγιο – Πώς θα επιτρέπεται η πρόσβαση

Οι τουρίστες και οι κάτοικοι της Ζακύνθου θα μπορούν να απολαύσουν και φέτος την εμβληματική παραλία του νησιού, το Ναυάγιο, καθώς αλλάζει η απόφαση για την απαγόρευση καθολικής πρόσβασης στο σημείο λόγω των κατολισθήσεων.

Οι φαν της ακτής που αποτελεί μια από τις πιο διάσημες της Ελλάδας θα μπορούν να επισκέπτονται το Ναυάγιο της Ζακύνθου υπό προϋποθέσεις

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το Ναυάγιο θα είναι ανοιχτό μόνο από θαλάσσης και σε συγκεκριμένη απόσταση από την ακτή.

Τα σκάφη με επιβάτες θα μπορούν να προσεγγίζουν τον κόλπο του ναυαγίου σε συγκεκριμένη απόσταση από το Ναυάγιο της Ζακύνθου και όσοι θέλουν θα μπορούν να βουτάνε στα νερά της φημισμένης παραλίας.

Οι επισκέπτες όμως, θα μπορούν να κολυμπούν μόνο σε απόσταση 40 μέτρων από το Ναυάγιο, ενώ δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παραλία και δεν θα μπορούν φυσικά να περπατήσουν σε αυτήν.

Μάλιστα αναμένεται άμεσα και η εξειδίκευση της πρώτης ΚΥΑ, που απαγόρευε πλήρως την πρόσβαση στην παραλία της Ζακύνθου ως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Γιατί είχε κλείσει η παραλία

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) είχε αναφερθεί του στους λόγους για τους οποίους προτάθηκε να κλείσει η παραλία για λόγους ασφαλείας.

Οι λόγοι αυτοί σχετίζονται με τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις