Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Από αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα πέθανε ο 20χρονος Βρετανός τουρίστας σε κλαμπ του Λαγανά

Ζάκυνθος: Από αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα πέθανε ο 20χρονος Βρετανός τουρίστας σε κλαμπ του Λαγανά
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο τραγικός θάνατος ενός 20χρονου Βρετανού τουρίστα, που πέθανε ενώ διασκέδαζε σε πισίνα το βράδυ της Κυριακής (25.6.2023) σε γνωστό κλαμπ του Λαγανά Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών για τον θάνατο του άτυχου Βρετανού τουρίστα στη Ζάκυνθο. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του οιδήματος.

Αλλά, αυτά τα αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου 2 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος τουρίστας έχασε τις αισθήσεις του ενώ ήταν μέσα στην πισίνα του γνωστού κλαμπ του Λαγανά Ζακύνθου.

«Ήταν κατάλευκος και έτρεμε»

Ο 20χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την πισίνα, σε σημείο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάθος ήταν μόλις 80 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ, έτρεξαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, ενώ έφεραν και απινιδωτή, όμως ο 20χρονος δεν είχε ενδείξεις ζωής. «Δεν έβγαλε καθόλου νερό, ήταν ήδη νεκρό το παιδί», δήλωσε ο επιχειρηματίας.

«Η μπαργούμαν τον είδε και της έκανε εντύπωση το άσπρο του χρώμα. Είναι κατάλευκος, έτρεμε και αυτό της κάνει εντύπωση. Μέχρι να βάλει 1-2 ποτά, ο νεαρός έχει βγει ήδη έξω, δεν ξέρω ποιος τον έχει βγάλει, ο νοσοκόμος λέει ότι τον έβγαλε αυτός και τον κρατούσε μία κοπέλα στα χέρια του. Η εκτίμηση του νοσοκόμου είναι ότι είναι νεκρός», είπε ο ιδιοκτήτης του κλαμπ.

Περιέγραψε στη συνέχεια ότι «φεύγει ο νοσοκόμος να πάρει απινιδωτή και ό,τι χρειάζεται και έρχομαι εγώ και ξεκινάω ΚΑΡΠΑ. Βλέπω ότι δεν υπάρχει ένδειξη ζωής. Παρόλα αυτά έχει έρθει το νοσηλευτικό προσωπικό, του βάζει οξύμετρο και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ένδειξη.

Συνεχίζουμε ΚΑΡΠΑ, του κάνουμε απινιδωτή τρεις φορές και παράλληλα τον έχουμε βάλει στο καρότσι επάνω για να μπει στο ασθενοφόρο και να τον πάει στο νοσοκομείο Ζακύνθου».

«Δεν έβγαλε καθόλου νερό, ήταν ήδη νεκρό το παιδί. Αύριο περιμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Είμαι 40 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, πρώτη φορά μου συμβαίνει», κατέληξε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις