Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Αυτή είναι η μητέρα δύο παιδιών που ξεψύχησε μετά από επέμβαση ρουτίνας

φωτό από tempo24
φωτό από tempo24

Θρήνος στη Ζάκυνθο για τον άδικο και ξαφνικό θάνατο της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, που κατέληξε μετά από ένα χειρουργείο ρουτίνας…

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έκανε συνηθισμένο χειρουργείο προ ημερών στο τοπικό νοσοκομείο – για να βγάλει λάμα από το πόδι της -, όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και έχασε τη ζωή της μέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο οποίο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, αφότου ξαφνικά το πόδι της πρήστηκε και άρχισε η δυσλειτουργία συκωτιού και νεφρών.

φωτό από tempo24

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Ζάκυνθο

Η ιατρική κοινότητα εξακολουθεί να είναι ανάστατη για το περιστατικό, ενώ ήδη ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα, εκτάκτως στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Ρίου για να διερευνηθούν τα αίτια, αν δηλαδή το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Τα ερωτηματικά για τις συνθήκες υγιεινής στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ζακύνθο είναι πολλά, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα χειρουργεία και να γίνει έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων στο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, τις γάζες κ.λ.π. που όμως βγήκε αρνητικός.

Πέντε περιστατικά!

Εκτός από την άτυχη Ελένη Αρβανιτάκη, άλλοι 4 ασθενείς παρουσίασαν επιπλοκές μετά από επεμβάσεις. Η μια ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο Ριο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφρά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

πηγή: tempo24

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε