Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Έφυγε από το νησί το μυστηριώδες φορτηγό πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα – Δείτε φωτό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πλοίο μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του όχι στα ανοιχτά της θάλασσας αλλά δεμένο από την πρύμνη μέσα στον κόλπο που βλέπετε…

Εγκατέλειψε τη Ζάκυνθο, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, το κατασχεμένο φορτηγό πλοίο Amaranthus, παίρνοντας το δρόμο για το λιμάνι της Ελευσίνας. Χρειάστηκαν σχεδόν 3 ημέρες για να προετοιμαστεί η ρυμούλκησή του. Το παλιό κόκκινο τσιγαράδικο έλυσε κάβους, ύψωσε το σήμα ακυβερνησίας και δεμένο γερά στο ρυμουλκό «Αχιλλέας», ξανοίχτηκε στη θάλασσα, αποχαιρετώντας δια παντός το νησί. Ηδη από σήμερα, ξεκινούν ταχύτατες διαδικασίες για την ασφαλή απομάκρυνση και των δύο άλλων δύο κατασχεμένων φορτηγών που αποτελούν εν δυνάμει οικολογικές βόμβες για την περιοχή, του Tianjin και του Chang Chun.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πλοίο με το όνομα «AMARANTHUS», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του όχι στα ανοιχτά της θάλασσας αλλά δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια. Μάλιστα, το πλοίο δεν εντοπίστηκε από κάποιον κάτοικο ή επαγγελματία της περιοχής, αλλά από όχημα του Λιμενικού που πραγματοποιούσε χερσαία περιπολία στις δυτικές ακτές του νησιού. Πάνω στο πλοίο, βρέθηκαν εκατοντάδες κιβώτια με τσιγάρα, τα οποία καταλάμβαναν περίπου τον μισό χώρο των αμπαριών, ενώ δεν βρέθηκε κανένα από τα μέλη του πληρώματος.

Πηγή: imerazante.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε