Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Μαζεύουν τα σκουπίδια – Λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησε εστίες μόλυνσης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ, η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη της Ζακύνθου, μετά τις θετικές εξελίξεις στη νέα συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Υπουργό Παναγιώτη Σκουρλέτη, οι τοπικές αρχές της Ζακύνθου. Μετά το τέλος της συνάντησης…

αποφασίστηκε η προσωρινή εγκατάσταση δεματοποίησης απορριμμάτων σε χώρο όμορο του ΧΥΤΑ στον Σκοπό. Ο χώρος αυτός θα υποδεχθεί τα απορρίμματα που θα συλλέγονται από τους δρόμους του νησιού ώστε, στη συνέχεια, να δεματοποιούνται στην εγκατάσταση. Συγχρόνως με τις παραπάνω ενέργειες, ο Δήμος Ζακύνθου μαζί με τον Σύνδεσμο θα προωθήσουν την εγκατάσταση του αναδόχου της προσωρινής λύσης στην περιοχή Ορθονιές στην θέση Μελένες, προκειμένου να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η επεξεργασία των απορριμμάτων.

Το τρίτο βήμα, αφορά στην παράλληλη κατάθεση των τελευταίων μελετών που προβλέπονται από την ΑΕΠΟ, για την επίτευξη της ενδιάμεσης και οριστικής λύσης της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού στη θέση Λίβας. Ωστόσο, έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων του χωρίου Ορθονιές, καθώς είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην εγκατάσταση την προσωρινής λύσης στη θέση Μελένες του χωριού τους. Από προχθές οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κλείσει με τρακτέρ και με αυτοκίνητα τους δρόμους που οδηγούν στο οικόπεδο που θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε