Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Οργή για τον οδηγό που έσερνε σκύλο με ΙΧ – Τι αναφέρει στο newsit.gr μέλος του Ομίλου Μέριμνας Ζώων

Ζάκυνθος: Οργή για τον οδηγό που έσερνε σκύλο με ΙΧ – Τι αναφέρει στο newsit.gr μέλος του Ομίλου Μέριμνας Ζώων

Οργή και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο νησί της Ζακύνθου. Οδηγός έσερνε σκύλο με το ΙΧ του προκαλώντας σάλο. 

Ο σκύλος, που φαίνεται και στο βίντεο να σέρνεται στην άσφαλτο, ενώ ήταν δεμένο με σχοινί από το λαιμό στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου φέρει γδαρσίματα και εγκαύματα στα πατουσάκια του, ενώ πλέον είναι στα χέρια των εθελοντών του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων.

Ο 75χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Αναζητούνται αυτόπτες μάρτυρες

Η Γιώτα Λημνιού, μέλος του ΔΣ του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, μιλάει στο newsit.gr για την κατάσταση της υγείας του ζώου αλλά και για το πώς ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

“Το σκυλί χθες το βράδυ εξετάστηκε από ιδιώτη κτηνίατρο, με συνοδεία της αστυνομίας το πήγαν οι εθελόντριες εκεί. Είναι γέρικο, σε μεγάλη ηλικία. Δείχνει ότι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, έχει βέβαια γδαρσίματα, έχει ελαφρά εγκαύματα στα πατουσάκια του, δεν μπορεί να σταθεί για πολύ ώρα όρθιο, θα συνεχίσουμε τις εξετάσεις, είναι σοκαρισμένο, αλλά τουλάχιστον κοιμήθηκε σε μαλακό κρεβάτι και ήσυχος. Όταν το πήραμε ήταν μέσα στα τσιμπούρια και στους ψύλλους.

Ο δράστης λέει ότι είναι αδέσποτο, η οικογένειά του όμως έλεγε χθες ότι είναι δικό τους και το αγαπάνε και το θέλουν πίσω. Πήγαν οι εθελόντριες μας εκεί με την αστυνομία για να πάρουν το ζώο και εκεί τους περίμενε η οικογένεια του δράστη με τον δικηγόρο. Το σκυλί είναι σε εμάς τώρα, ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, αναζητούνται αυτόπτες μάρτυρες για κατάθεση. Δεν ξέρουμε τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε από την στιγμή που οι αυτόπτες μάρτυρες δεν έχουν δώσει σαφείς πληροφορίες, κάποιος το είδε αφού ήταν στην άσφαλτο. Δεν ξέρουμε δηλαδή αν το είχε μέσα στο πορτ μπαγκάζ. Φαίνεται από το βίντεο ότι ήταν δεμένο από μέσα από το πορτμπαγκάζ. Όπως και να έχει δεν είναι τρόπος μεταφοράς ενός ζώου αυτός, υπάρχουν τρόποι μεταφοράς αν θες να μεταφέρεις με το αμάξι με ασφάλεια το κατοικίδιό σου. Δεν γνωρίζουμε για πόση ώρα έσερνε το σκυλί γιατί το βίντεο κόβεται όταν ο δράστης σταματάει και βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο αυτόπτης που μιλήσαμε μας είπε ότι όταν σταμάτησε το πήρε και το έβαλε στο πορτ μπαγκάζ, αλλά αυτά μας τα μετέφεραν δεν μπορώ να είμαι σίγουρη τι έγινε ακριβώς” αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Λημνιού.

Το περιστατικό, όπως μας μεταφέρει, έγινε την Δευτέρα (27.06.2023) το μεσημέρι σε έναν κεντρικό δρόμο στην περιοχή Γαϊτάνι Ζακύνθου. “Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο το έστειλε και σε εμάς, επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε αν είναι στην Ζάκυνθο, πότε έγινε και σε ποια περιοχή. Μετά από αυτό το προώθησα κατευθείαν στην αστυνομία, στην εισαγγελία, στην κτηνιατρική” υπογραμμίζει.

Από την μεριά του ο 75χρονος, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε δέσει τον σκύλο στο πορτ μπαγκάζ και έπεσε.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται, μέσα στην μέρα, να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις