Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Σκοτώνει η διάλυση του ΕΣΥ – Πέθανε ασθενής επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι σε ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας!

Ζάκυνθος: Σκοτώνει η διάλυση του ΕΣΥ – Πέθανε ασθενής επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι σε ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οργή και έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση από τη Ζάκυνθο. Ένας άνθρωπος που χαροπάλευε επί 10 μέρες, άφησε την τελευταία του πνοή…

Την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου, άφησε ασθενής, που δεν έβρισκε κρεβάτι σε ΜΕΘ σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Ο ασθενής, είχε διασωληνωθεί τις προηγούμενες ημέρες από τον ειδικό γιατρό, που βρίσκεται στο νησί για να εργάζεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου, έχει έξι κλίνες και έχει παραδοθεί από το 2012. Διαθέτει όλον τον εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό ενώ δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό εξειδικευμένο για ΜΕΘ.

Η ΜΕΘ Ζακύνθου, εκτός από τα τοπικά περιστατικά θα μπορούσε να εξυπηρετεί και ασθενείς εκτός νησιού καθώς υπάρχει αρκετός χώρος. Κατέληξε όμως ακόμα ένας ασθενής, ο οποίος είχε διασωληνωθεί στην Παθολογική κλινική Ζακύνθου αλλά τις προηγούμενες ημέρες είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις