Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Σοκ από την τρομακτική πτώση βράχων! Επτά τραυματίες

Ναυάγιο

Επτά συνολικά είναι οι τραυματίες που οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων σήμερα το πρωί στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την πυροσβεστική, στο σημείο μετέβησαν οκτώ πυροσβέστες από την τοπική υπηρεσία προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο, καθώς και άλλοι δέκα από την 6η ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο. Στο νησί μεταφέρθηκαν επίσης με Super Puma και 9 διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα – ελληνική ακτοφυλακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το λιμενικό, μετά την κατολίσθηση έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί μέχρι νεωτέρας, από την λιμενική αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Όσον αφορά τους τραυματίες, επτά συνολικά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο. Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Όσο περνούν οι ώρες, έρχονται στο φως όλο και περισσότερες, όλο και πιο συγκλονιστικές εικόνες, από την κατολίσθηση στη Ζάκυνθο! Το παρακάτω βίντεο, κόβει την ανάσα αφού κάτω ακριβώς από τους τεράστιους βράχους που πέφτουν, βρίσκονται άνθρωποι όπως θα δείτε:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Rock slide @ shipwreck beach. Thankfully no one is hurt. Destroyed 2 small ⛵ though. #rickslide #rockfall #shipwreckbeach #justhappened

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nathelie Meng (@nathelie0521) στις

Είναι η στιγμή που οι βράχοι πάνω από τα κεφάλια των λουομένων, καταρρέουν λες και είναι χάρτινοι! Ένας τουρίστας φωνάζει “Ω Θεέ μου” στα αγγλικά. Δευτερόλεπτα μετά, ένα τεράστιο κύμα έρχεται καταπάνω του. Κόσμος τρέχει να σωθεί…

Οι εικόνες από τη στιγμή που έγινε η κατολίσθηση στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, είναι πραγματικά συγκλονιστικές…

Μέσα σε δευτερόλεπτα, η χαλαρότητα της παραλίας, μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Δείτε τις τις στιγμές που ακολούθησαν, μετά την κατολίσθηση

 

Δείτε από ψηλά την εικόνα της παραλίας, μετά την κατολίσθηση

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή, με πληροφορίες από imerazante, ioniantv, ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ, ermisnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις