Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Θέμα συζήτησης η απόφαση εισαγγελέα για μικροπωλητή που δεν φορούσε μάσκα

Ζάκυνθος: Θέμα συζήτησης η απόφαση εισαγγελέα για μικροπωλητή που δεν φορούσε μάσκα

Στο αρχείο έθεσε δικογραφία για υπόθεση πλανόδιου μικροπωλητή φρουτοσαλάτας που δεν φορούσε προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου…

Το σκεπτικό ήταν πως το γεγονός ότι ο ύποπτος δεν φορούσε προστατευτική μάσκα κατά την πώληση φρουτοσαλάτας δεν μπορεί να υπαχθεί στο βεληνεκές του σχετικού ποινικού νόμου, καθώς ο Εισαγγελέας διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις περί της δυνατότητας πρόκλησης εμπειρικού και όχι υποθετικού κινδύνου μετάδοσης της ασθένειας covid-19 σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Η κατάληξη της υπόθεσης θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σοβαρό επιχείρημα, στο νομικό οπλοστάσιο όσων προσάγονται ενώπιον της δικαιοσύνης, με την κατηγορία της μη τήρηση των μέτρων αποτροπής μετάδοσης της Covid-19, καθώς είναι γνωστό πως, μεγάλος αριθμός πολιτών και επαγγελματιών έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμα ακόμα και ποινικές διώξεις, με παρόμοιες κατηγορίες.

Σύμφωνα με το flamis.gr, η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου από το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, για αξιόποινη πράξη που φέρεται να έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο πωλητής, διέθετε φρουτοσαλάτες και ντόνατς χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα.

Ο εισαγγελέας επισημαίνει πως η προκείμενη παράβαση (μη χρήση μάσκας) βρίσκεται εκτός της παρεχόμενης νομοθετικής εξουσιοδότησης του τυπικού ποινικού νόμου, συνεπώς αποτελεί μόνο διοικητική παράβαση, για την οποία ήδη επιβλήθηκε το νόμιμο πρόστιμο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις