Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Θρήνος για κοριτσάκι 2,5 ετών – Πέθανε κατά την αεροδιακομιδή στην Πάτρα

Ζάκυνθος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κοριτσάκι νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Ζακύνθου με ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Στη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου με την αιφνίδια απώλεια ενός κοριτσιού μόλις 2,5 ετών, παρά την αεροδιακομιδή του με σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα.

Παρά τις προσπάθειες των πέντε γιατρών που συμμετείχαν στην αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο στο αεροδρόμιο Αράξου και την κινητοποίηση του ΕΚΑΒ της Πάτρας για την αεροδιακομιδή του στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, το κοριτσάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε.

Το κοριτσάκι είχε διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα

Το 2,5 ετών αγγελούδι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαγνώστηκε με ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Το βράδυ της Πέμπτης όμως, εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση. Αμεσα κλήθηκε αεροσκάφος προκειμένου να γίνει η μεταφορά του στο ΠΠΝΠ, ενώ κατά τη μεταφορά του διεξάγονταν συνεχόμενες προσπάθειες καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης.

Κατά την άφιξη της στη ΜΕΘ Παίδων διαπιστώθηκε κατά τη διασωλήνωσή του πως είχε το μικρό αγγελούδι είχε καταλήξει.

Τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διαπιστωθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει παραγγελθεί.

Ανακοίνωση Νοσοκομείου Ζακύνθου:

«Την Δευτέρα 23.10.17 εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Ζακύνθου, παιδί θήλυ ηλικίας 2.5 ετών, μετά από παραπομπή ιδιώτη παιδίατρου, με κλινική εικόνα ιογενούς γαστρεντετερίτιδος. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρέμενε σε καλή κλινική κατάσταση. Τη νύχτα μεταξύ της 26ης και 27ης Οκτωβρίου παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση και γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε η αεροδιακομιδή του σε ΜΕΘ Παίδων.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν.Ζακύνθου καθώς και του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που το διακόμισαν στην Πάτρα, το παιδί δυστυχώς κατέληξε.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, η Διοίκηση εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του παιδιού και τη συμπαράσταση στους οικείους του».

πηγή: tempo24

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις