Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Το προφίλ των δολοφόνων του επιχειρηματία – Σε εξέλιξη οι έρευνες για το έγκλημα

Ζάκυνθος: Το προφίλ των δολοφόνων του επιχειρηματία – Σε εξέλιξη οι έρευνες για το έγκλημα

Ένα δεύτερο καλάσνικοφ εντόπισαν χθες στο αυτοκίνητο των δραστών, κάτω από το κάθισμα του οδηγού, οι αστυνομικοί που ερευνούν τη μαφιόζικη εκτέλεση γνωστού επιχειρηματία στη Ζάκυνθο. Το νέο εύρημα δείχνει πως οι εκτελεστές ήταν έτοιμοι ακόμα και για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς που θα τους καταδίωκαν.

Οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου με θύμα τον 54χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο ήταν επαγγελματίες και αποφασισμένοι για όλα. Στις έρευνες συνδράμουν αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, οι οποίοι εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το καμένο όχημα των δραστών, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται οι 28 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της φονικής ενέδρας.

Ψάχνουν στις κάμερες τους εκτελεστές

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τόσο στο σημείο της εν ψυχρώ εκτέλεσης όσο και στη διαδρομή που ακολούθησε ο επιχειρηματίας από το σπίτι του προς την πόλη της Ζακύνθου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ – καρέ το υλικό από ιδιωτικές κάμερες καθώς υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ένα αυτοκίνητο ακολουθούσε τον επιχειρηματία από το σπίτι του προς την πόλη της Ζακύνθου. Εκτιμάται πως μέσα στο αυτοκίνητο ήταν τα μέλη της ομάδας υποστήριξης των δολοφόνων που τους βοήθησαν να εκτελέσουν με επιτυχία το συμβόλαιο θανάτου και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Οι αρχές μέσα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που έχει ζητηθεί ελπίζουν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία και να φτάσουν στα ίχνη των δολοφόνων.

Κλεμμένο το όχημα διαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είχε κλαπεί από την Αθήνα στα τέλη Μαρτίου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν πότε και πως έφτασε το όχημα στο νησί.

Το «προφίλ» των εκτελεστών

Οι δράστες ήταν 2 επέβαιναν σε αυτοκίνητο μικρού κυβισμού σε ένα Fiat Panda ασημί με φιμέ τζάμια προκειμένου να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους. Είχαν μαζί τους 2 καλάσνικοφ γεμάτα με σφαίρες. Αυτή τη φορά ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον 54χρονο. Γνώριζαν ότι το όχημα του θύματος ήταν θωρακισμένο αλλά και ότι ο 54χρονος είχε συνοδό ασφαλείας.

Ήξεραν τα στενά δρομάκια του νησιού και το πώς θα κινηθούν μέχρι να φτάσουν στο νεκροταφείο για να κάψουν το ασημί αυτοκίνητο. Μέσα στο αυτοκίνητο έκαψαν και τα δύο καλάσνικοφ προκειμένου να μην αφήσουν κανένα ίχνος που θα τους προδώσει.

Τους είχε κατονομάσει

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, με εντολή από τον ηθικό αυτουργό να μην επαναληφθεί το λάθος που έκαναν οι εκτελεστές πριν από 11 μήνες, όταν κατά τη διάρκεια επίθεσης δολοφόνησαν τη σύζυγο του 54χρονου και τραυμάτισαν τον ίδιο.

Λίγους μήνες μετά, το Δεκέμβριο του 2020 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. Σε αυτή κατονόμαζε οκτώ πρόσωπα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία της συζύγου του και την επίθεση εναντίον του.

Click4More Ντίμης Κορφιάτης: Ο βίος και η πολιτεία του 54χρονου που εκτελέστηκε έναν χρόνο μετά την σύζυγό του

Μάλιστα ο δολοφονημένος επιχειρηματίας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις, είχε καταγγείλει από το 2018 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του από συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Στη μήνυση του Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας ζητούσε να συσχετιστεί η δικογραφία με αυτήν που αφορούσε στη διερεύνηση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος και της συζύγου του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις