Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η φωτιά που έκαψε 170 στρέμματα δάσους – Εικόνες από τη μάχη της κατάσβεσης

Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η φωτιά που έκαψε 170 στρέμματα δάσους – Εικόνες από τη μάχη της κατάσβεσης

Η Ζάκυνθος έζησε μια δύσκολη νύχτα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν αρχικά να οριοθετήσουν και στη συνέχεια να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά

Η Ζάκυνθος κάνει τον απολογισμό της καταστροφής, μετά τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στο νησί και τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα. Οι Πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τα ξημερώματα τα κατάφεραν. Η πυρκαγιά που έκαψε πάνω από 170 στρέμματα δασικής γης, τέθηκε υπό έλεγχο, παρόλο που οι συνθήκες ήταν δύσκολες με ανέμους 8-9 μποφόρ.

Οι τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και την προσέγγισαν ενώ ενίσχυση έφτασε και από 2 ομάδες της ΕΜΟΔΕ που ήρθαν μέσα στη νύχτα με έκτακτο δρομολόγιο από Κυλλήνη. Συγκεκριμένα ήρθαν 5 Πυροσβεστικά οχήματα, 2 μονάδες πεζοπόρα της ΕΜΟΔΕ ( 12 πυροσβέστες και ένας αξιωματικός ) καθώς και ο Συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, Δημήτρης Πουρναράς.

Το σύνολο των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο ήταν 50 πυροσβέστες με 32 οχήματα. Μάχη έδωσαν και οι 2 Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου από την Λιθακιά και τον Αγαλά.

Με ανάρτησή της η προϊσταμένη της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη, θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην κατάσβεση. Δείτε στο βίντεο του imerazante.gr, εικόνες από τη φωτιά στη Ζάκυνθο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις