Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Στο τέλος του 2015 θα παραδοθεί το έργο της πλατείας Σολωμού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στην πλατεία “Διονυσιού Σολωμού” στην Ζάκυνθο, για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδωθεί στο τέλος του 2015. Η κατασκευάστρια εταιρεία είχε σταμάτησει το έργο, λόγω του παγωμάτος των χρηματικών κωδικών του έργου αλλά μετά την ολοκλήρωση των εκλογών τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής όσο και ο Δήμαρχος Ζακύνθου Π. Κολοκοτσάς, έκαναν σειρά επαφών στα αρμόδια υπουργεία και κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τους κωδικούς ώστε η κατασκευάστρια εταιρεία να πάρει τα χρήματα που ζητούσε για την ολοκλήρωση της πλατείας.

Αυτό το διάστημα έχουν προχωρήσει οι τσιμεντοστρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας ενώ κάτω από αυτές έχουν γίνει οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για την υλοποίηση όσων προβλέπει η μελέτη ενώ έχει ολοκληρωθεί ένα μικρό ανοιχτό αμφιθέατρο. Το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σολωμού δημοπρατήθηκε το Φεβρουάριο του 2014 με προϋπολογισμό 2.925.000 ευρώ και ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία ΑΝΤΑΙΟΣ.

Σε δηλώσεις του για την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς ανέφερε ότι “καταφέραμε μετά από συνεχείς επαφές με τα υπουργεία να είναι το πρώτο έργο που θα χρηματοδοτηθεί ολοκληρωτικά. Το έργο θα τελειώσει μέχρι τις 31-12-15 και θα γίνει ότι προβλέπει η μελέτη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε