Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη έφτιαξε κορονο-τούρτα (pics, vid)

Ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη έφτιαξε κορονο-τούρτα (pics, vid)
Φωτογραφία thesstoday.gr

Αυτή η εκδοχή του κορονοϊού μόνο τρομακτική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… Ζαχαροπλάστης στη Θεσσαλονίκη εμπνεύστηκε από την πανδημία και δημιούργησε μία 3D τούρτα που απεικονίζει το στέλεχος του ιού, πλαισιωμένη από τη μάσκα προστασίας και τα χειρουργικά γάντια. 

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου «Αβέρωφ», που υπηρετεί την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από το 1962, εξηγεί στο ThessToday.gr ότι «στα ζαχαροπλαστεία υπάρχουν καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνες επηρεάζονται από τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας» και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη τούρτα είναι για ειδικές περιπτώσεις -αλλά υπό συνθήκες μπορεί να βρεθεί λύση- ενώ έχει ζητηθεί από πελάτες και έχει δημιουργηθεί πάνω από 10 φορές.

Δείτε φωτογραφίες:

«Την έχει αγοράσει και την έχει αγαπήσει ο κόσμος», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ εκτός από τους ζαχαροπλάστες, η συγκεκριμένη τούρτα έχει αποτελέσει και έμπνευση για μαθητές να τη ζωγραφίσουν και να την παρουσιάσουν ως εργασία μέσω της τηλεκπαίδευσης στους δασκάλους τους!

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κατάστημα κατά τη διάρκεια της πρώτης πανδημίας είχε φτιάξει ακόμη μία «κορονο-τούρτα», απεικονίζοντας έναν λαγό να φοράει στο πρόσωπό του την υποχρεωτική μάσκα προστασίας που βρίσκεται στην καθημερινότητα των πολιτών της Ελλάδας εδώ και πολλούς μήνες.

Δείτε βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις