Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζωή Δαλακλίδου: 10 χρόνια από τον βιασμό και τη δολοφονία της – Τι λένε τα αδέρφια της κοπέλας

Ζωή Δαλακλίδου: 10 χρόνια από τον βιασμό και τη δολοφονία της – Τι λένε τα αδέρφια της κοπέλας

Η Ζωή Δαλακλίδου ξεψύχησε στην Ξάνθη σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα και έγινε ταινία. 10 χρόνια μετά, τα δύο αδέρφια της αδικοχαμένης κοπέλας συγκλονίζουν με τις αναρτήσεις τους…

Η Ζωή Δαλακλίδου άφησε την τελευταία της πνοή στην Ξάνθη το 2012 σε ένα έγκλημα που πάγωσε τη χώρα. Ο δράστης που ομολόγησε, την ακινητοποίησε, την χτύπησε και την βίασε. Για να μην τον αναγνωρίσει, αποφάσισε να της ρίξει βενζίνη και να της βάλει φωτιά.

Η 34χρονη κάηκε ζωντανή, με τους κατοίκους της περιοχής που έτρεξαν να την βοηθήσουν να μην μπορούν να ξεχάσουν τις φρικιαστικές σκηνές που είδαν. Ο χρόνος που πέρασε δεν έχει απαλύνει τις πληγές των δύο αδερφών της. Δεν την ξεχνούν ποτέ. Ένα δικό τους κομμάτι λείπει και θα λείπει όσα χρόνια και αν περάσουν.

Τα αδέρφια της Ζωής μέσα από τα social media στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τις δολοφονίες γυναικών και παράλληλα συγκινούν με τα όσα γράφουν για την αδικοχαμένη αδερφή τους. «Να τραγουδάτε αλλά και να ΜΙΛΑΤΕ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ. 10 χρόνια τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. (27-12-2012. 27-12-2022).

Πέρασαν τόσο γρήγορα που ήταν σαν να έγινε χθες, σήμερα, αύριο. Άλλαξαν πολλά, έχεις παρέα τη μαμά και είσαι ξανά στην αγκαλιά της και ξανά στην αγκαλιά σου. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι το χαμόγελό σου και η αίσθηση ότι σε έχω δίπλα μου, πάντα. Είσαι ο Άγγελός μας» γράφει στην ανάρτησή του ο ένας από τους δύο αδερφούς της Ζωής.

Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση της Ελένης Δαλακλίδου για την αγαπημένη της αδερφή, τη Ζωή. «10 χρόνια πριν…Ακριβώς τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκέδαζε η κάθε μία με την παρέα της… Που να φανταστούμε λίγες ώρες αργότερα τι θα ξημέρωνε…

Το τελευταίο μήνυμα σου: είμαι στο τάδε μαγαζί άμα θέλεις έλα. Και δεν πήγα, γύρισα σπίτι… και ξαφνικά, σαν ψέμα, ξεκίνησε ο δικός μας εφιάλτης, με το δικό σου μαρτύριο. Δεν γίνεται να το ξεχάσεις, δεν γίνεται να μην θυμάσαι τι πέρασες. Εικόνες και στιγμές που δεν φεύγουν από το μυαλό σου. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες χαρές και αν είχαμε στη ζωή μας.

Και το παράπονο μας είναι ότι ένα κομμάτι μας λείπει. Μόνο μέσα από τα όνειρα μας μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Μόνο από εκεί σου λέγαμε τα νέα μας. Και τα κομμάτια γίνανε δύο. Και ο πόνος μεγάλωσε, με την μόνη παρηγοριά ότι δεν είσαι μόνη εκεί. 10 χρόνια και είναι σαν ψέμα. Να ‘σαι καλά ψυχή μου εκεί πάνω. Μας λείπεις, μας λείπετε. Πάντα» γράφει η αδερφή της στο Facebook.

Το χρονικό της ανατριχιαστικής υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 05.00 το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου του 2012. Ένας κάτοικος της περιοχής άκουσε μια γυναίκα να στριγγλίζει και βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει.

Είδε την 34χρονη να καίγεται ζωντανή και να ουρλιάζει από τους αφόρητους πόνους. Έτρεξε με έναν κουβά νερό αλλά δεν πρόλαβε να τη σώσει. Όταν πλησίασε στην πυλωτή της επίμαχης πολυκατοικίας διαπίστωσε πως η κοπέλα είχε υποκύψει στα τραύματά της.

Η άτυχη κοπέλα, η οποία έμενε στη Θεσσαλονίκη, είχε πάει στην Ξάνθη για να περάσει με τους γονείς της, τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, την ώρα που επέστρεφε στο πατρικό της, από νυχτερινή διασκέδαση. Με τη φίλη που ήταν μαζί, χωρίστηκαν δύο στενά πάνω από το σπίτι της.

Ο δράστης τη βίασε, την περιέλουσε με βενζίνη και την έβλεπε να καίγεται ζωντανή.

Για την Αστυνομία ήταν ζήτημα τιμής να εντοπίσει τον δολοφόνο. Ύστερα από έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο που, αν και αρχικά αρνήθηκε την αποτρόπαιη πράξη του, στη συνέχεια αναγκάστηκε να ομολογήσει. Εξάλλου, τα στοιχεία σε βάρος του ήταν συντριπτικά.

Το κινητό της 34χρονης βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ αποτύπωμά του εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο στην πιλοτή όπου διέπραξε το στυγερό έγκλημα. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ είχε προκαλέσει τότε η κυνική ομολογία του ότι έβαλε φωτιά στην 34χρονη γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνώριζε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις