Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δαμάζοντας τα κύματα

Δαμάζοντας τα κύματα

Η Ελλάδα, η πατρίδα του Αιόλου, είναι ποτέ δυνατόν να μην έχει εκπληκτικές θάλασσες για surfing;  

Μπορεί οι ελληνικές θάλασσες να είναι καλόπλοες, όμως δεν λείπουν οι δυνατές συγκινήσεις, οι αναμετρήσεις με τα θεόρατα κύματα, αλλά και παραλίες που μπορεί κάποιος να μυηθεί σε αυτήν την αφάνταστη εμπειρία που είναι το surfing. Από την Χαλκιδική μέχρι τα Χανιά και από την Σαμοθράκη ως το Ιόνιο, οι επιλογές είναι απεριόριστες! Και μάλιστα με θαλάσσια τοπία που όχι απλά ανεβάζουν την αδρεναλίνη, αλλά προσφέρουν και μοναδικές εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς και ποικιλίας. Ας δούμε τις πιο αγαπημένες «πίστες» για τους λάτρεις αυτού του απαιτητικού, διασκεδαστικού, παιχνιδιάρικου και δυναμικού ταυτόχρονα σπορ!


Χωρίς να βγείτε από την Αττική

Το ξέρετε ότι η λέξη Αττική προέρχεται από το πλήθος των ακτών; Το αρχικό όνομα ήταν Ακτική, γη με πολλές ακτές, και αν έχει ακτές, παραλίες, όρμους και απέραντες θάλασσες η Αττική! Αν θέλετε να μυηθείτε στον κόσμο του surfing, δεν χρειάζεται να ξενιτευτείτε. Ξεκινήστε να δαμάζετε τα κύματα της Αναβύσσου, του Ωροπού και της Βουλιαγμένης. Το να δείτε το τοπίο μέσα από την θάλασσα, με τον αέρα του κατακτητή, του θαλασσοπλόου, θα σας ανανεώσει την αγάπη σας για αυτήν την πανέμορφη ενάλια αγκαλιά που είναι η Αττική!


Στην Σάνη, στην Χαλκιδική

Μιλάμε για τον απόλυτο παράδεισο των surfers. Εδώ δίνουν το ραντεβού τους οι λάτρεις της θάλασσας από όλον τον κόσμο, συνδυάζοντας κοσμοπολίτικη αίσθηση, ένα ατέλειωτο νεανικό πάρτι και κύματα μεγαλειώδη, σε ένα απέραντο και διάφανο γαλάζιο! Οπωσδήποτε από τις ωραιότερες επιλογές για surfing στην Ευρώπη και την Μεσόγειο. Ειδικά πριν πιάσει για καλά το καλοκαίρι, με τα αεράκια να δείχνουν την δύναμή τους, η Σάνη, αλλά και όλη η Χαλκιδική, αποκτάει αέρα…Χαβάης!


Στα νησιά, για ξεχωριστές συγκινήσεις

Οι παραλίες που προσφέρονται για surfing στα νησιά μας είναι πάμπολλες. Είναι καθαρά θέμα timing, προσωπικής επιλογής, διάθεσης ή συγκυρίας το πού μπορεί να βρεθεί κάποιος. Αν είστε στην Πάρο, αναμετρηθείτε με την θάλασσα στην Πόύντα, στην Χρυσή Ακτή, στα Τσουκάλια, στην Σάντα Μαρίνα. Απέναντι, στην Νάξο, θα βρείτε εντυπωσιακά κύματα στον Άγιο Γεώργιο, στην Μικρή Βίγλα, στον Αμίτη, στην Αγιασό, στην Πλάκα. Η Τήνος έχει την εκπληκτική ακτή της Κολυμπήθρας, ένα ονειρεμένο τοπίο. Η πολλά υποσχόμενη Ρόδος φημίζεται για τα κύματα στο Πρασσονήσι, το Φαληράκι, το Λάρδο. Όσο για την Κάρπαθο, το περίφημο Chicken Bay (όρμος Κοτόπουλο), θα σας μαγέψει! Η Κρήτη βέβαια είναι μια σταθερή επιλογή, με τις παραλίες Κουρεμένου, Φαλάρσανας, Παλαιοχώρας, Παλαιοκάστρου, αλλά και το στολίδι οπυ λέγεται Ελαφοβήσι, να δίνουν μοναδικές εμπειρίες. Στην άλλη εκπληκτική θάλασσα, στο Αιγαίο, η Λευκάδα προσφέρει στους λάτρεις των κυμάτων τους Μύλους, τον Άγιο Ιωάννη, την παραλία της Βασιλικής, που είναι και η πιο διάσημη ίσως, ενώ η Κέρκυρα φημίζεται για τις παραλίες Χαλικούνας και Αραχάβη.


Στην «πολύακτο» Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος είναι βέβαια αυτό που λέει το όνομά της, ένα μεγάλο νησί! Η ποικιλία των ακτών της είναι τεράστια, ακόμα και στο τόσο κοντινό Ξυλόκαστρο, αν «βάλει» ένα πενταράκι ο μαΐστρος, μπορείτε να ζήσετε πανέμορφες θαλασσινές εμπειρίες. Το Δρέπανο, το Καλό Νερό, η περίφημη Βοϊδοκοιλιά, το Λεχειό, ο Φοινικούντας, ο Άγιος Ηλίας, και βέβαια η Ελαφόνησος, είναι συνταρακτικά τοπία και προσφέρουν ευκαιρίες για σοβαρή αναμέτρηση με το απέραντο γαλάζιο!

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε