Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Ρήξη χιαστού ο Αθηναίου! Οι επόμενες κινήσεις του Σκουρτόπουλου

Εθνική Ελλάδας: Ρήξη χιαστού ο Αθηναίου! Οι επόμενες κινήσεις του Σκουρτόπουλου

Ο Γιάννης Αθηναίου θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός παρκέ κι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάνει τα πλάνα του χωρίς τον άτυχο Έλληνα γκαρντ για τον Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Οι σκέψεις για Μάντζαρη και Μποχωρίδη.

Άσχημα νέα σχετικά με τον τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου. Ο άσος του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο του φιλικού αγώνα με τη Σερβία στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις, «γυρίζοντας» το αριστερό του γόνατο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ρήξη χιαστού, με την μαγνητική εξέταση να επιβεβαιώνει την αρνητική αυτή εξέλιξη. Ο Αθηναίου θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός παρκέ, χάνοντας μεταξύ άλλων και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σκέφτεται ήδη τις κινήσεις, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αθηναίου, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει στην ΕΡΤ πως υπάρχει σκέψη κλήσης ενός εκ των Βαγγέλη Μάντζαρη, Λευτέρη Μποχωρίδη.

Όσα δήλωσε ο Σκουρτόπουλος

Για το ματς με τη Σερβία: «Δεν παίζαμε τελικό Παγκοσμίου, αλλά τελικό Ακρόπολις. Θέλαμε να κερδίσουμε, κάναμε μια προσπάθεια, αλλά νομίζω πως μας επηρέασε ο τραυματισμός του Αθηναίου και η κούραση. Παίξαμε ένα πολύ καλό φιλικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Τώρα ετοιμαζόμαστε για την Κίνα. Τα συμπεράσματά μας είναι θετικά, έχουμε κάποια δυνατά σημεία όπως το ανοιχτό γήπεδο και το ποστάρισμα. Έχουμε κάποια πράγματα να διορθώσουμε και να βάλουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως την πίεση σε όλο το γήπεδο επειδή έχουμε μεγάλα κορμιά».

Για το πρόβλημα στις θέσεις των γκαρντ: «Αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειμμα στα γκαρντ. Είχαμε αποφασίσει να πάμε με τον Νικ, τον Κόνιαρη και τον Αθηναίου στην Κίνα και να περιμένουμε τον Σλούκα. Αν ο Μάντζαρης δεν έχει φύγει για τη Ρωσία μπορούμε να δούμε το θέμα το δικό τους. Στους 24 παίκτες είναι δηλωμένος και ο Μποχωρίδης. Πρέπει να δούμε την κατάσταση και να σκεφτούμε τι θα κάνουμε»

Για τον Θανάση στην θέση «2»: «Ο Θανάσης και ο Παπανικολάου έχουν τις αποστολές να παίξουν πάνω σε καλούς σκόρερ των αντιπάλων. Είναι εξαιρετικοί αμυντικοί και οι δυο τους. Ο Θανάσης δουλεύει πολύ στο σουτ, του έχουμε πει πως δεν έχουμε πρόβλημα να σουτάρει, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

Για τους σέντερ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον Μπουρούση και τον Παπαγιάννη. Ο μικρός είναι σε πολύ καλή φάση και θα είναι ένα δυνατό χαρτί. Ο Γιάννης είναι σταθερή αξία και θέλουμε να αξιοποιήσουμε την πάσα του».

Για τους Παπαπέτρου, Παπανικολάου: «Ο Παπαπέτρου μπορούσε να παίξει και σήμερα, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο Παπανικολάου είχε δεχτεί ένα σκληρό χτύπημα, αλλά δεν είναι κάτι σημαντικό. Το Ακρόπολις ήταν ένα πολύ σκληρό τουρνουά. Οι ομάδες που ήρθαν έπαιξαν σκληρά και θα πρωταγωνιστήσουν. Ήταν ό,τι καλύτερο για μας. Τα παιχνίδια στην Κίνα είναι περισσότερο ρυθμού».

Για τον Σλούκα: «Θα δηλώσουμε δωδεκάδα στις 30 Αυγούστου, αλλά 25-26 θα ξέρουμε για τον Σλούκα. Αν μας πουν μετά τις 5 Σεπτεμβρίου πως θα είναι έτοιμος δεν θα τον δηλώσουμε, γιατί θέλει και προπονήσεις. Εμείς πάμε με εντολή γιατρού. Έχει ένα θετικό προαίσθημα πως την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε 100% ακριβή εικόνα. Αν ξεκινήσει χαλαρές προπονήσεις, θα μας βρει στη Ναντζίνγκ στις 28 του μήνα και θα τον έχουμε μαζί μας, αρκεί να μη ρισκάρουμε την υγεία του».

Για τον κόσμο: «Δεν μπορώ να θυμηθώ ξανά τόσο πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ για την Εθνική. Ξεκινήσαμε από την Κρήτη με δύο ματς sold out και στην Αθήνα η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή. Το χειροκρότημα στα παιδιά των προκριματικών ήταν μια ανταμοιβή. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πάρει ώθηση η ομάδα το χειροκρότημα του κόσμου. Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τα πάντα για να ανταποδώσουμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις