Τετάρτη, 15 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μάτι: «Βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα και αναλαμβάνω την ευθύνη» λέει ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα στη δικαστική αίθουσα

Μάτι: «Βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα και αναλαμβάνω την ευθύνη» λέει ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα στη δικαστική αίθουσα

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου» γράφει ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα στο άκουσμα των ποινών για την τραγωδία στο Μάτι με τους 100 νεκρούς και αποκαλύπτεται με ανάρτησή του στο Facebook.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη», αναφέρει στην ανάρτησή του για όσα εκτυλίχθηκαν στη δικαστική αίθουσα σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (29.04.24), ανήμερα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας της Δικαιοσύνης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι συγγενής του πατέρα με τα δίδυμα κοριτσάκια, που κάηκαν αγκαλιά με τον παππού και τη γιαγιά τους. 

 

Μόλις έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που βύθισε όλη τη χώρα σε βαρύ πένθος το 2018, με 100 συμπολίτες μας να βρίσκουν τραγικό θάνατο από τις φλόγες της πύρινης λαίλαπας.

Η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων, που φώναζαν «ντροπή», με αποκορύφωμα τις καρέκλες που έπεσαν προς τους κατηγορούμενους και την έδρα.

«Να κάνουμε κανέναν έρανο … Ντροπή….»«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους»… «Σήμερα τους καίτε ξανά», ούρλιαζαν, κλαίγοντας. Η ένταση διήρκησε αρκετά λεπτά, με τους κατηγορούμενους να φυγαδεύονται από την είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές.

Στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η οργή τους, που ξεχειλίζει

 

Σημειώνεται ότι ποινές φυλάκισης που για τέσσερα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής σωρευτικά ξεπερνούν τα 100 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο ωστόσο όρισε ότι εκτιτέα είναι τα πέντε έτη.

Όρισε δε, ότι οι ποινές μετατρέπονται σε χρηματικές, με τα ποσά να κυμαίνονται γύρω στις 40 χιλιάδες ευρώ στον καθένα.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους έξι που κηρύχθηκαν ένοχοι είναι η εξής:

Σωτήρης Τερζούδης, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ιωάννης Φωστιέρης, Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Νικ. Παναγιωτόπουλος, Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Χαράλαμπος Χιόνης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Κων. Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά, ποινή φυλάκισης 3 έτη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις