Ελλάδα

Μετρό: Ρωγμές και φθορές στις ράγες εδώ και 3 χρόνια – Κίνδυνος για τους επιβάτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σημαντικές αστοχίες, με φθορές και ρωγμές στις γραμμές του Μετρό που θέτουν ζητήματα ασφαλείας της κυκλοφορίας, έχουν εντοπιστεί εδώ και τρία χρόνια, με τη ΣΤΑΣΥ να προχωρά σε κατεπείγουσες αντικαταστάσεις σιδηροτροχιών.

Τα σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό και αφορούν σε συνολικά 32 χιλιόμετρα σιδηροτροχιάς, με τη διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίας (ΣΤΑΣΥ) να έχει εφαρμόσει ήδη προληπτικές βραδυπορίες (ταχύτητες κίνησης των συρμών με 40 – 60 χλμ/ώρα) σε σημαντικό κομμάτι του δικτύου. 

Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται επιπλέον καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει και έλλειψη συρμών. 

Από την προκήρυξη του έργου για την αντικατάσταση στων σιδηροτροχιών (στις 30.10.24) προκύπτει ότι εδώ και τρία χρόνια εντοπίστηκαν σημαντικές αστοχίες και βλάβες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο δίκτυο προ τριετίας, περίπου 5,5 χιλιόμετρα σιδηροτροχιών χρειάζονται άμεση αντικατάσταση, ενώ υπολογίσιμες φθορές είχαν εντοπιστεί σε άλλα 22 χιλιόμετρα. 

Με το έργο που προκήρυξε τώρα η ΣΤΑΣΗ θα αντικατασταθούν με καινούριες οι σιδηροτροχιές σε συνολικά 32 χιλιόμετρα του δικτύου και συγκεκριμένα, 21.582 μέτρα στη Γραμμή 2 και 10.494 στη Γραμμή 3. 

Επίσης, θα συμπεριληφθεί η διενέργεια «Μη Καταστροφικών Ελέγχων» στις γραμμές του δικτύου της ΣΤΑΣΥ, με σκοπό την επιβεβαίωση και τον ακριβή προσδιορισμό των σημείων που θα χρειαστούν αντικατάσταση.  

Με την υποβολή της σχετικής τεχνικής έκθεσης, θα προκύψει και το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρουν οι καταθέσεις των παιδιών της 44χρονης δολοφονημένης στη Ροδόπη - Δούλευε σεζόν για να γλιτώσει την αγριότητα του συζύγου
Οι μαρτυρίες τους είναι καταπέλτης, καθώς επιβεβαίωσαν πλήρως τη συστηματική και μακροχρόνια κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα τους προς τη μητέρα τους
Γυναικοκτονία στη Ροδόπη
Έξι συλλήψεις για τη βόμβα στο σπίτι επιχειρηματία στη Λευκάδα – Η «σύνδεση» που ερευνά η Αστυνομία και ο ρόλος δύο φυλακισμένων που έδωσαν την εντολή
Ψάχνουν τη σχέση του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία με τους ηθικούς αυτουργούς ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργούσαν για λογαριασμό τρίτου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ