Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο Ραζβάν είναι θρύλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ»

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο Ραζβάν είναι θρύλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έζησε από κοντά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, όντας μέσα στο ματς με τον Άρη, που ανέδειξε τον γιο του Ραζβάν, για δεύτερη φορά πρωταθλητή Ελλάδας.

Έχοντας πλέον αποσυρθεί από τους πάγκους, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου είχε την ευκαιρία να ξανανιώσει τα συναισθήματα της κατάκτησης του τίτλου και αποθέωσε τον Ραζβάν, χαρακτηρίζοντάς τον “θρύλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ”. Ο Ρουμάνος τεχνικός μετέφερε πάντως στους συμπατριώτες του και την ένταση του αγώνα με τον Άρη στο “Βικελίδης”.

Οι δηλώσεις του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Για την κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι… μαγικό αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ! Ειδικά όταν περιμένεις κάποιον να σου φέρει επιτυχία, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αγωνία. Ο Ραζβάν επεξεργάστηκε ένα πλάνο στο μυαλό του, σκεφτόταν όλον αυτόν τον καιρό. Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα, όχι από πλευράς τεχνικού επιπέδου, αλλά από πλευράς συμμετοχής των φιλάθλων σε αυτό. Είναι άνθρωποι που δίνουν τα πάντα για την ομάδα τους. Το ίδιο είχαμε και στην Τουρκία με τη Γαλατασαράι και την Μπεσίκτας».

Για το πως έζησε δια ζώσης το ντέρμπι με τον Άρη: «Υπάρχει μια ατμόσφαιρα που σε κατακλύζει στη Θεσσαλονίκη. Πηγαίνουν από την αγάπη, στην επιθετικότητα, στον θυμό… είναι φανατικοί. Μπήκαμε σε ένα μίνι λεωφορείο του συλλόγου, μας απομόνωσαν σε μια γωνιά του γηπέδου, σε έναν γυάλινο κύβο… δεν μπορούσες ούτε να αναπνεύσεις.

Από επαγγελματικής πλευράς, τώρα έζησα ξανά τις στιγμές του αγώνα, όπως τις έζησα στον πάγκο, όταν ήμουν εγώ προπονητής. Συναισθήματα, αισθήσεις με αυτές τις εναλλαγές που σε κάνουν να μην μπορείς να ηρεμήσεις ούτε δευτερόλεπτο.

Υπήρξαν κάποιες αρκετά δύσκολες στιγμές, ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο με την αποβολή του κεντρικού αμυντικού. Είναι μια τεράστια νίκη, του αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια. Τον ευχαρίστησα που με έκανε να ξαναζήσω εκείνες τις εξαιρετικές στιγμές. Έχω κάτι να κάνω τώρα, πηγαίνω και βλέπω τους αγώνες του. Ο τροχός της ζωής έχει αλλάξει, τώρα τον… κυνηγάω».

Για την πορεία του Ραζβάν στον ΠΑΟΚ: «Είναι ένας θρύλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ εδώ και πολύ καιρό. Είχαν περάσει πολλοί αξιόλογοι προπονητές πριν από αυτόν στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις