Σάββατο, 15 Ιουν.
30oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 5-4 (1-1 παράταση): Οι «ασπρόμαυρες» κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας γυναικών και έκαναν το νταμπλ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 5-4 (1-1 παράταση): Οι «ασπρόμαυρες» κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας γυναικών και έκαναν το νταμπλ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, με τις «ασπρόμαυρες» να κατακτούν το τρόπαιο και να πραγματοποιούν το ντάμπλ.

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 στην κανονική του διάρκεια) ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 5-4 επί της ΑΕΚ και μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο γυναικών (7ο στην Ιστορία του), στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν κάνοντας στο νταμπλ. H Παπαδοπούλου του έδωσε προβάδισμα στο 20′, αλλά οι «κιτρινόμαυρες» έφτασαν στην ισοφάριση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε κι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και εκεί τίποτα δεν άλλαξε. Οι δύο φιναλίστ «έλυσαν τις διαφορές τους» στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, όπου η γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ντάνι Νόιχαους απέκρουσε την τέταρτη εκτέλεση της Νίκα, την ώρα που οι συμπαίκτριές της έκαναν το 5Χ5, με τη Γιαννακά να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο τελικός στιγματίστηκε από τον άσχημο τραυματισμό της Μπαρτζακλή στο 63′. Η παίκτρια της ΑΕΚ συγκρούστηκε με την Χέλμβαλ στην προσπάθεια της να γίνει κάτοχος της μπάλας και μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου υποβασταζόμενη και ξεσπώντας σε κλάματα.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Νίκος Κωτσοβός): Χατζηχαριστού, Τσελέντη, Βέρρα, Καπνίση, Παυλοπούλου, Πινέδα, Κόλλια, Τζουτζουράκη (87′ Νίκα), Στεφάτου, Μπαρτζακλή (67′ Τριβυζάκη), Ντζάνη (46′ Χατζηνικολάου)

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Γκούνη, Κιουρεξίδου, Κοσκερίδου, Μήτκου, Στράντζαλη (56′ Δοϊρανλή), Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή (75′ Αργυρίου), Γιαννακά, Χέλμβαλ (112′ Ακίντα), Παπαδοπούλου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις