Ελλάδα

Χειροπέδες σε 34χρονο πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς για απόπειρα δολοφονίας του 84χρονου θείου του

Ενας 34χρονος που στο παρελθόν ειχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 80 ετών για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι δράστης της απόπειρας δολοφονίας ενος 84χρονου στον Χολαργό πριν από πέντε ημέρες.

Ο κατηγορούμενος -που ειναι ανιψιός του θυματος- συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας από αστυνομικούς στην ίδια περιοχή.

Ο 34χρονος στο παρελθόν τύγχανε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε συνδυασμό με τον νόμο «Περί όπλων».

Το χρονικό

Απογευματινές ώρες της 30-10-2024 ο 84χρονος που καταγεται από την Πτολεμαΐδα Κοζάνης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» με τραύματα στο λαιμό και στο σώμα από αιχμηρό αντικείμενο. Άμεσα, αστυνομικοί  μετέβησαν στο προαναφερόμενο νοσοκομείο προς διερεύνηση του περιστατικού.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι περί την 15:15 ώρα της 30-10-2024, μετέβη στον Χολαργό, στην ισόγεια κατοικία του 84χρονου ο ανιψιός ηλικιας 34 χρονων , εισήλθε εντός της οικίας και κατευθύνθηκε στο χώρο του σαλονιού όπου βρισκόταν το θύμα. Στην συνέχεια, επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) στον ηλικιωμενο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή και ο παθών διακομίσθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β στο «Γ.Ν.Α. Γεννηματάς» . Λίγες ώρες αργότερα ο δράστης συνελήφθη στην περιοχή του Χολαργού από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Όπως προέκυψε για τον δράστη, το 2011 είχε εμπλακεί σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, ενώ αποτυπώματά του είχαν βρεθεί σε γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο δράστης  εισήλθε σε κατάστημα κράτησης την 02-06-2011 και κρατήθηκε με τις κάτωθι αποφάσεις:

1) Αρ. 2929/22-07-2019 συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία του καθορίστηκε συνολική ποινή κάθειρξης 80 έτη και 18 μήνες, κατηγορούμενος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ηθική αυτουργία από κοινού για τις τρομοκρατικές πράξεις-κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα έκρηξης από κοινού, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα ανθρωποκτονίας τεσσάρων αστυνομι9κών, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα πρόκληση έκρηξης και απόπειρα πρόκλησης έκρηξης, για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες από κοινού κατοχή πολεμικών όπλων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων από κοινού, προπαρασκευαστικής και απλής πλαστογραφίας.

2) Αρ. 922/18-6-2018 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Πειραιά, φυλάκιση 8 μήνες, για κατοχή μαχαιριών εντός της φυλακής,

3) Αρ. 6/27-4-2012 Ένταλμα προσωρινής κράτησης κ Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Αθήνας, κατηγορούμενος για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, έκρηξη, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών τετελεσμένης και σε απόπειρα, εμπρησμό και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αποφυλακίστηκε την 10-09-2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες υποχωρούν σταδιακά από τα μπλόκα: Άνοιξαν οι δρόμοι σε Μπράλο και Τέμπη, κλειστή παραμένει η Αθηνών – Θεσσαλονίκης
Σε ποια σημεία της χώρα αποκλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις - Που παραμένουν τα μπλόκα και απο ποιους παραδρόμους διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων
Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης
Πιερία: «Τα ζώα ήταν η ζωή του» λέει ο αδερφός του κτηνοτρόφου που αυτοκτόνησε μετά την θανάτωση 1.000 προβάτων του
«Τον έβλεπα πολύ προβληματισμένο αλλά δεν είχα καταλάβει ότι ήταν τόσο επηρεασμένος αλλιώς θα τον έκλεινα στο δωμάτιο του για να μην γίνει αυτό» λέει στο newsit.gr ο αδερφός του αυτόχειρα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 36
Η κακοκαιρία χτυπά την Ήπειρο: Πανέμορφα χιονισμένα τοπία στα Ιωάννινα – Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στις Φιλιάτες
Κλειστά τα σχολεία σε Τζουμέρκα και Μέτσοβο - Υπερχείλισαν ποτάμια, τεράστιες ζημιές σε δρόμους από κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος και νερού για δεκάδες σπίτια
Η κακοκαιρία χτυπά την Ήπειρο: Πανέμορφα χιονισμένα τοπία στα Ιωάννινα – Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στις Φιλιάτες