Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

5στερες επενδύσεις από Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι Πειραιά: Συνέντευξη στο newsit.gr

5στερες επενδύσεις από Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι Πειραιά: Συνέντευξη στο newsit.gr

Ο Γεώργιος Χρυσικός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για τις νέες τάσεις στο τουριστικό real estate, εστιάζοντας στην «μεταμόρφωση» της Αθηναϊκής Ριβιέρας και τα μεγάλα project που υλοποιεί η εταιρεία στην περιοχή, τα Αστέρια Γλυφάδας και το υπερπολυτελές camping (glamping) Βούλας.

Όπως εξηγεί, μετά την μακρά περίοδο της οικονομικής κρίσης που δεν είδαμε κανένα εργοτάξιο, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει σημαντική ανάπτυξη κι έντονη οικοδομική δραστηριότητα, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στο κέντρο της Αθήνας με την επανατοποθέτηση κτιρίων στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά κυρίως στο σύνολο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με πρωταγωνιστή το τεράστιο εργοτάξιο στο Ελληνικό.

Με ένα χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ, η Grivalia Hospitality εξειδικεύεται σε πολυτελείς επενδύσεις από τον τουριστικό κλάδο.

Η αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας και του glamping Βούλας είναι δύο από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιεί η εταιρεία στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παραδώσει το καλοκαίρι του 2023, ενώ το ίδιο διάστημα θα παραδώσει ένα ακόμη τουριστικό project στην Πάρο.

Ειδικά για τα Αστέρια Γλυφάδας ο κ. Χρυσικός ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση που ο προϋπολογισμός της ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ και είναι βασισμένη σε ένα όραμα, να αναβιώσουν τα ιστορικά Αστέρια που στο παρελθόν αποτελούσαν τοπ θέρετρο της Αθήνας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: Εκεί δημιουργούμε κάτι το μοναδικό που το διέπει η ήπια κατασκευή και οι αρχές βιωσιμότητας, καθώς από τα 280 στρέμματα της έκτασης, τα οικοδομήσιμα περιορίζονται στα 25.0000 τ.μ., ποσοστό που ανέρχεται μόλις στο 1%.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Videos Τελευταίες ειδήσεις