Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Α. Κουρής, Μπύρα Νήσος στο newsit.gr: «Η Τήνος είναι έμπνευση»   

Α. Κουρής, Μπύρα Νήσος στο newsit.gr: «Η Τήνος είναι έμπνευση»   

Ο Αλέξανδρος Κουρής εκ των ιδρυτών της μικροζυθοποιίας Νήσος μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για την έμπνευση που είχαν με τη σύντροφό του Μάγια Τσόκλη να παράγουν στην Τήνο μία υψηλής ποιότητας μπύρα, τις προκλήσεις και τις διεθνείς διακρίσεις, αλλά και για τα σχέδια ανέγερσης ενός νέου εργοστασίου στην Κόρινθο. 

Η Νήσος «γεννήθηκε» μέσα στην οικονομική κρίση, καθώς εισήλθε στην αγορά το 2014. Φέτος, κατέγραψε ρεκόρ παραγωγής, φθάνοντας τα 6.500 εκατόλιτρα, που αποτελεί «πλαφόν» δυναμικότητας της παραγωγικής μονάδας της Τήνου.

Την αυξημένη ζήτηση, επιδιώκει να καλύψει με τη δημιουργία μιας νέας παραγωγικής μονάδας στην Κόρινθο, η κατασκευή της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει με προοπτική να ξεκινήσει, μετά από ένα χρόνο.  Η επένδυση ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ κι έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της μπύρας ο κ. Κουρής τονίζει ότι είναι το ποτό με την μεγαλύτερη ποικιλία στον κόσμο, όμως και το ποτό με την υψηλότερη ομογενοποίηση, εξαιτίας της βιομηχανοποίησης. Η Νήσος επιδιώκει να δημιουργεί μπύρες με γαστρονομικό προφίλ, μία κατηγορία που δυστυχώς στη χώρα μας είναι ακόμα μικρή.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Videos Τελευταίες ειδήσεις