Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Από την ελληνική γη στα βραβεία Μichelin: Συνέντευξη με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο (video)

Από την ελληνική γη στα βραβεία Μichelin: Συνέντευξη με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο (video)

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος executive chef & συνιδιοκτήτης της εταιρείας catering Δειπνοσοφιστήριον μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για το ρόλο του πρωτογενή τομέα στην υψηλή γαστρονομία και μοιράζεται μυστικά για τον τρόπο κατάκτησης των φημισμένων αστεριών Michelin.

Εξηγεί, πώς η πρώτη ύλη που συλλέγεται από την «ευλογημένη» ελληνική γη καθορίζει την τελική ποιότητα, το φαγητό δηλαδή που θα γευτεί ο πελάτης κι αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όλο και περισσότεροι σεφ αντιλαμβάνονται τη σημασία της αγνής πρώτης ύλης γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη τάση επαγγελματίες του χώρου να καλλιεργούν το δικό τους χωράφι», στα πρότυπα του Δειπνοσοφιστήριον που διατηρεί τη δική του φάρμα στη Βραυρώνα.

Ο κ. Σκαρμούτσος μιλά ακόμα για τον κλάδο του catering και πώς εξελίχθηκε στο πέρασμα των χρόνων, την σχέση της υψηλής γαστρονομίας με τον τουρισμό αλλά και για τις προοπτικές που έχει η ελληνική κουζίνα.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι απόψεις του για τις δυνατότητες που έχουν οι σεφ στην Ελλάδα να οδηγήσουν τη χώρα μας στο χάρτη των βραβείων Michelin, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας του ΕΟΤ με το Guide Michelin, αλλά και για το λόγο ότι, το Delta Restaurant (που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Δειπνοσοφιστήριον) είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που απέσπασε και φέτος 2 αστέρια Michelin και 1 Michelin Green Star forSustainable Gastronomy.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Videos Τελευταίες ειδήσεις