Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυξήσεις στο κρασί: Ο οινοποιός Γ. Σκούρας μιλά στο newsit.gr

Αυξήσεις στο κρασί: Ο οινοποιός Γ. Σκούρας μιλά στο newsit.gr

Ο Γιώργος Σκούρας, ιδιοκτήτης της ομώνυμης οινοποιίας και τ. πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr, μιλά για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στον αμπελοοινικό κλάδο και τις αναπόφευκτες αυξήσεις, καθώς και για τις προοπτικές του ελληνικού κρασιού και τα σχέδια της οικογένειας Σκούρα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις υπερβολικές αυξήσεις που επιβαρύνουν το κόστος της πρώτης ύλης, φέρνοντας ως παράδειγμα τις φιάλες, στις οποίες, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 100%, τα χαρτιά, που οι τιμές τους αυξήθηκαν κατά 40% και το ρεύμα, για το οποίο πέρυσι το οινοποιείο κατέβαλε 105.000 ευρώ, ενώ φέτος προβλέπεται να καταβάλει 350.000 ευρώ.  Όπως είπε, οι τελικές τιμές στο κρασί έχουν ήδη αυξηθεί, ενώ ενδέχεται να έρθουν και νέες αυξήσεις που θα φτάσουν μέχρι το 7%.

Μιλώντας για τον κλάδο, ο κ. Σκούρας τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξει νέα νομοθεσία που θα «περιχαρακώνει» τα κρασιά μας, καθώς όπως είπε η χώρα μας είναι βαθιά αμπελουργική και το ελληνικό κρασί έχει ένα καλό μέλλον, που έρχεται από συνειδητή προσπάθεια πολλών ετών. 

Videos Τελευταίες ειδήσεις