Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Κωστής Χατζηδάκης: «Από τη μια πλευρά υπάρχει η ΝΔ και από την άλλη ένα τοπίο στην ομίχλη»

Εκλογές 2023 – Κωστής Χατζηδάκης: «Από τη μια πλευρά υπάρχει η ΝΔ και από την άλλη ένα τοπίο στην ομίχλη»

Συνέντευξη στο newsit.gr παραχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής στον βόρειο τομέα της Αθήνας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, Κωστής Χατζηδάκης

«Εμείς θέλουμε την σύγκριση και όχι την σύγκρουση», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνηση της ΝΔ.

Για τον δικό του τομέα ευθύνης και ποιο θεωρεί το πιο σημαντικό μέτρο που ελήφθη στο υπουργείο, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε την επίλυση του θέματος των εκκρεμών συντάξεων. «Συγκρουστήκαμε με τους εραστές της ακινησίας», όπως είπε χαρακτηριστικά και τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Ανέφερε βεβαίως και τα άλλα μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής ενώ για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και πόσο θα αλλάξει τις ζωές εργαζομένων και εργοδοτών ο υποψήφιος στον Βόρειο τομέα της Αθήνας με τη ΝΔ είπε ότι πολλοί εργαζόμενοι σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ του λένε ότι πλέον κανείς δεν τους υποχρεώνει να εργάζονται περισσότερο από όσο είναι το ωράριό τους. 

Όσον αφορά στις εκλογές, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ρωτήθηκε για το διακύβευμα της κάλπης και γιατί θεωρούνται κρίσιμες οι εκλογές της 21ης Μαΐου. Εξήγησε ότι μετά την κρίση έχουμε ένα κόμμα οργανωμένο με σχέδιο και από την άλλη πλευρά κοιτάς και δεν βλέπεις κάτι συγκεκριμένο. «Από τη μια πλευρά υπάρχει η ΝΔ και από την άλλη ένα τοπίο στην ομίχλη», είπε χαρακτηριστικά. «Θέλουμε μια συντεταγμένη προσπάθεια να προχωρήσει η χώρα ή ένα ραντεβού στα τυφλά;» είπε ακόμα και δήλωσε βέβαιος ότι αν βγαίνουν τα κουκιά θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση ηττημένων γιατί δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην προσπεράσουν τις εκλογές της 21ης Μαΐου γιατί αυτές θα κρίνουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. 

Θυμήθηκα τα δικά μου είπε ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα ενώ ήταν με την οικογένειά του σε εστιατόριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Το άσχημο είναι ότι ορισμένοι στην Ελλάδα αν η βία προέρχεται από την δική τους ιδεολογική πλευρά δεν είναι τόσο γρήγοροι και τόσο κατηγορηματικοί στις καταδίκες. Αυτά πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη. Δικαιούμαστε να είμαστε δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί αλλά όχι να έχουμε φασιστικές συμπεριφορές», σχολίασε.  

 

Videos Τελευταίες ειδήσεις