Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρουαζιέρα: Κόστη κι εμπειρίες – Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΕΕΚΦΝ στο newsit.gr

Κρουαζιέρα: Κόστη κι εμπειρίες – Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΕΕΚΦΝ στο newsit.gr

O πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας & Πρόεδρος Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises κ. Γιώργος Κουμπενάς εξηγεί στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου γιατί η κρουαζιέρα είναι είδος προσιτής πολυτέλειας κι επισημαίνει τα οφέλη που αποφέρει στις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικονομία.

Όπως τονίζει, υπάρχουν «πακέτα» με μεγάλο εύρος επιλογών ως προς την τιμή και τους προορισμούς. «Παρότι οι Έλληνες, αρχικά είχαν παρεξηγήσει την κρουαζιέρα, ωστόσο με χαρά βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι που επιλέγουν τον τουρισμό κρουαζιέρας, το επαναλαμβάνουν». 

Για την Ελλάδα, ο τουρισμός με κρουαζιερόπλοια είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Υπολογίζεται, ότι ο κάθε επιβάτης ξοδεύει περί τα 400 ευρώ σε home port λιμάνι.  

Το 2022, οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων αναμένεται να φτάσουν στις 4.900 και στις 750 οι προσεγγίσεις με αποεπιβίβαση επιβατών (homeporting). Σε ανοδική τροχιά κινούνται και τα ποσοστά πληρότητας, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, καθώς δραστηριοποιείται το 30% των πλοίων πολυτελείας.  Για την τρέχουσα χρήση τα συνολικά έσοδα από την κρουαζιέρα αναμένονται να καταγράψουν αύξηση 10% σε σχέση με το 2019.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Videos Τελευταίες ειδήσεις