Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Το AstraZeneca, ο εμπορικός πόλεμος και η Επιτροπή που πάει… αργά

Το AstraZeneca, ο εμπορικός πόλεμος και η Επιτροπή που πάει… αργά

Το θέμα με τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca κυριάρχησε στη σημερινή (15.06.2021) πρωινή σύσκεψη του newsit.gr.

Νίκος Ευαγγελάτος, Ελένη Καλογεροπούλου, Θανάσης Παπαδής και Ευαγγελία Τσικρίκα συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και τη σύσταση να γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο στους άνω των 60.

Τονίστηκε ότι η Επιτροπή πάει… αργά και είναι πίσω από τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να θρέφει τις ανησυχίες σε όσους είναι διστακτικοί ως προς τον εμβολιασμό τους και να μην τονώνει το εμβολιαστικό κίνημα, αλλά το αντίθετο.

Εντύπωση προκάλεσε, όπως τονίστηκε, το γεγονός πως δεν προτάθηκε όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca να κάνουν τη δεύτερη με ένα άλλο σκεύασμα. Σημειώθηκε πάντως ότι τα όσα γίνονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο, είναι και μέρος ενός εμπορικού πολέμου λόγω Brexit. Όλοι συμφώνησαν ότι το θέμα είναι και πολιτικό και πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πολιτικές αποφάσεις, καθώς η Επιτροπή δεν έχει χειριστεί σωστά το επικοινωνιακό κομμάτι.

Συζητήθηκαν επίσης η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και η απεργία που έχει προκηρυχθεί αύριο και απειλεί τις πανελλήνιες.  

Δείτε όσα συζητήθηκαν 

Videos Τελευταίες ειδήσεις