Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βιώσιμα ξενοδοχεία, το μέλλον του τουρισμού: Συνέντευξη  της Ε. Ανδρεάδη, Sani/Ikos στο newsit.gr

Βιώσιμα ξενοδοχεία, το μέλλον του τουρισμού: Συνέντευξη  της Ε. Ανδρεάδη, Sani/Ikos στο newsit.gr

Η εκτελεστική διευθύντρια ESG του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos κ. Ελένη Ανδρεάδη σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr μιλά για πρακτικές βιώσιμης λειτουργίας, την εφαρμογή τους στα ξενοδοχεία και τη σημασία που έχουν για το μέλλον του τουρισμού.  

Τα ESG κριτήρια αφορούν ενέργειες με επίκεντρο το Περιβάλλον (Environmental), την Κοινωνία (Social) και την Εταιρική Διακυβέρνηση (Governance). Όπως εξηγεί η κ. Ανδρεάδη, ο όρος ESG έχει να κάνει με την ευρύτερη έννοια της αειφορίας κι αυτό αφορά όλους μας.

Ο όμιλος Sani/Ikos έχει συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική βιωσιμότητας είναι μονόδρομος για το μέλλον του τουρισμού γι’ αυτό και τα 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα που βρίσκονται στην ομπρέλα του σε Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω), και Ισπανία (Μαρμπέλα/Εστεπόνα), έχουν υιοθετήσει από νωρίς την «πράσινη» πολιτική.   Το δε, Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναδείχθηκε το 2021 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «κορυφαίο περιβαλλοντικό συγκρότημα παγκοσμίως», στον θεσμό των World Travel Awards.

Μεταξύ άλλων η κ. Ανδρεάδη αναφέρεται στους στόχους για μηδενική κατανάλωση άνθρακα, μηδενικά πλαστικά απορρίμματα, μηδενικά απόβλητα για υγειονομική ταφή στα ξενοδοχεία του ομίλου και πώς μπορούν να επιτευχθούν. Επιπλέον αναφέρεται στα συστήματα που έχουν αναπτυχθεί για άρδευση των κήπων με ανακύκλωση 100% του νερού, στους μηχανισμούς ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, αλλά και στις ενέργειες για φροντίδα των οικοσυστημάτων και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, εξηγώντας τα οφέλη που προκύπτουν. Όπως τονίζει, ο τουριστικός κλάδος μπορεί να πρωτοστατήσει στη μετάβαση προς ένα καλύτερο, πιο έξυπνο, δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Videos Τελευταίες ειδήσεις