Υγεία

25η Μαρτίου: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν την σκορδαλιά για λόγους υγείας

Το σκόρδο είναι ένα βασικό καρύκευμα στην καθημερινή μας ζωή. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν ακόμα και να φάνε λίγο ωμό σκόρδο μαζί με το κυρίως γεύμα τους.

Η σκορδαλιά περιέχει φυσικά πολύ… σκόρδο, το οποίο είναι αποδεδειγμένα μία εξαιρετική τροφή με πολλές ευεργετικές δράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό και πασίγνωστη για τις αντιβακτηριακές της ιδιότητες.

Εντούτοις υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που καλό θα ήταν να φάνε σκορδαλιά με μέτρο αυτήν την 25η Μαρτίου, επειδή οφείλουν γενικά να μειώσουν την κατανάλωση σκόρδου στη διατροφή τους…

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων, λέει μελέτη της Ιατρικής Σχολής της Βοστώνης
Με τις καρδιαγγειακές παθήσεις να αποτελούν την νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, η μελέτη διαπιστώνει ότι αν άτομα νεαρής ηλικίας υιοθετήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής από μικροί, αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες τους να έχουν κάποιο πρόβλημα στην καρδιά στο μέλλον
Γιατρός κρατά ψεύτικη καρδιά στα χέρια
Μελέτη The Lancet: Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γης δεν έχει πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή και δίκαιους μισθούς
Στη μελέτη προτείνεται η Πλανητική Υγιεινή Διατροφή, που δίνει έμφαση σε ελάχιστα επεξεργασμένες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και σχετίζεται με 27% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου
iStock