Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ramsay Hunt Syndrome: Τι είναι το σύνδρομο από το οποίο πάσχει ο Justin Bieber

Ramsay Hunt Syndrome: Τι είναι το σύνδρομο από το οποίο πάσχει ο Justin Bieber

Την είδηση ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο έχει προκαλέσει παράλυση στο μισό πρόσωπό του, αποκάλυψε ο ίδιος με ένα βίντεο στο Instagram.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ περιέγραψε πως εξαιτίας του συνδρόμου δεν μπορεί να κλείσει το ένα μάτι του και μετά βίας μπορεί να χαμογελάσει. Όπως είπε αυτός είναι και ο λόγος που αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του.

Το σύνδρομο από το οποίο πάσχει λέγεται Ramsay Hunt και προκαλεί μερική παράλυση στο πρόσωπό. Είναι μια νευρολογική πάθηση που προκαλείται από τον ιό varicella zoster, που προκαλεί ανεμοβλογιά στα παιδιά και έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες.

Μάλιστα, ο ιός μπορεί να βρίσκεται για χρόνια στον οργανισμό ενός ανθρώπου πριν «ενεργοποιηθεί» και επηρεάσει τα νεύρα του προσώπου.

Εφόσον τα νεύρα επηρεαστούν διογκώνονται και χάνουν την ικανότητά του να λευτουργούν.

Η πάθηση επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες και μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου, ενώ μπορεί να επηρεαστούν και επώδυνα εξανθήματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί απώλεια ακοής, εμβοές ή ακόμα και κώφωση.

Η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει από κάποιες εβδομάδες έως μερικούς μήνες και περιλαμβάνει ξεκούραση και λήψη αντιιικών φαρμάκων.

Είναι ιδιαίτερα σπάνιο σύνδρομο, αφού προσβάλλονται περίπου 5 στους 100.000 ανθρώπους και είναι επίσημα γνωστός ως ωτικός έρπητας ζωστήρας. 

Τέλος σημειώνεται πως έχει πάρει το όνομα του αμερικανού νευρολόγου Τζέιμς Ράμσεϊ Χαντ, ο οποίος περιέγραψε πρώτος την πάθηση.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις