Υγεία

Αέρια στο στομάχι: Πώς θα ανακουφιστείτε

Οι κοιλιακοί πόνοι από συσσώρευση φυσικών αερίων στο εντερικό σύστημα (μετεωρισμός ή, πιο απλά, τυμπανισμός) είναι ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα σε πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλά άτομα που υποφέρουν από τέτοιους πόνους ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πόνοι από τα αέρια στο στομάχι συνήθως συνοδεύονται από ανεπιθύμητους… ήχους που μπορεί επίσης να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα. Ο τυμπανισμός εμφανίζεται, όταν τα φυσικά αέρια που σχηματίζονται στο έντερο από την πέψη των τροφών, δεν απελευθερώνεται από το σώμα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αλλά παραμένουν παγιδευμένα μέσα στο έντερο.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Καρκίνος του Προστάτη: Πώς η σύγχρονη διάγνωση και η ρομποτική χειρουργική αλλάζουν τα δεδομένα
Γράφει ο Δρ. Κομνηνός Α. Χρήστος, Χειρουργός - Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής και Προηγμένης Χειρουργικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Two Surgeons Observing High-Precision Programmable Automated Robot Arms Operating Patient In High-Tech Hospital. Robotic Limbs Performing Complicated Nanosurgery, Doctors Looking At Vitals On Monitor.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του HACRO και του ΠΜΣ «Κλινικές Μελέτες: Σχεδιασμός και Εκτέλεση» του ΕΚΠΑ ενισχύει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την πρακτική της κλινικής έρευνας και την αγορά εργασίας.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Η νέα εποχή στην Aξονική Tομογραφία: Πώς η Tεχνολογία Kαταμέτρησης Φωτονίων (Photon Counting CT) αλλάζει τη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενών
Γράφει ο Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας & Μέτρησης Οστεοπόρωσης, ΥΓΕΙΑ
Modern CT scanner or MRI machine in a hospital radiology center. Diagnostic equipment in a medical lab.