Υγεία

Αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική στο Φάρμακο- Σε αναβρασμό η Φαρμακοβιομηχανία

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας (ΣΦΕΕ-ΠΕΦ-PIF) και στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής δαπάνης την εισήγηση του υπουργείου για ένα νέο «μείγμα» φαρμακευτικής πολιτικής στη μεταμνημονιακή περίοδο και με στόχο τη συνολική ευστάθεια στην αγορά φαρμάκου.
Η τιμολόγηση θα γίνεται μία φορά το χρόνο και τα γενόσημα θα παίρνουν το 65% της τιμής του εκτός πατέντας πρωτοτύπου. Και κάτι άλλο: Όσο περισσότερο πουλάει ένα φάρμακο, τόσο μεγαλύτερο clawback θα πληρώνει η εταιρία!
Διαβάστε αναλυτικά στο Iatropedia.gr
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
ΠΟΥ: Ένα στα επτά παιδιά στην Ευρώπη ζει με ψυχική διαταραχή – Η αυτοκτονία κύρια αιτία θανάτου στους 15 με 29 ετών
Η έκθεση καλεί σε άμεση και συντονισμένη δράση για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών και τη διασφάλιση πρόσβασης όλων των παιδιών και νέων σε ποιοτική, εξατομικευμένη φροντίδα ψυχικής υγείας
iStock
Η δύναμη του να διαλέγεις
Όταν η δυνατότητα επιλογής γιατρού και νοσοκομείου μας δίνει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στις πιο κρίσιμες στιγμές.
Female doctor happily shaking hands with her hispanic patient after a successful consultation in her office