Υγεία

Ανησυχία για 3 περιστατικά εγκεφαλίτιδας από τσίμπημα τσιμπουριού στην Ελλάδα μέσα σε 6 μήνες

Τρία περιστατικά κροτωγενούς εγκεφαλίτιδας σε ανθρώπους εντοπίστηκαν μέσα σε μόλις 6 μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ασθένεια προκαλείται από τσίμπημα κρότωνα, ένα είδος τσιμπουριού που εντοπίζεται κυρίως σε ζώα.

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε σήμερα συρροή περιστατικών κροτωγενούς εγκεφαλίτιδας, μιας ιογενούς νόσου που προσβάλλει τον άνθρωπο και τα ζώα.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Η δύναμη του να διαλέγεις
Όταν η δυνατότητα επιλογής γιατρού και νοσοκομείου μας δίνει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στις πιο κρίσιμες στιγμές.
Female doctor happily shaking hands with her hispanic patient after a successful consultation in her office