Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ανησυχία ΙΣΑ για τις επιπτώσεις του καπνού στην υγεία των πολιτών – Οδηγίες προφύλαξης

Ανησυχία ΙΣΑ για τις επιπτώσεις του καπνού στην υγεία των πολιτών – Οδηγίες προφύλαξης

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του για την επίπτωση από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στις ευπαθείς ομάδες λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών και δίνει οδηγίες ώστε να προστατευθούν από τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών – ΙΣΑ – εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην υγεία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

“Η κακή ποιότητα του αέρα λόγω της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία όσων πάσχουν από καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη”, αναφέρουν τα μέλη του ΙΣΑ στην ανακοίνωσή τους.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής :

«Η χώρα για άλλο ένα καλοκαίρι ζει τον εφιάλτη των καταστροφικών πυρκαγιών που απειλούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν το φυσικό πλούτο της. Το γεγονός ότι έχουν αποτραπεί τα χειρότερα αποδεικνύει την καθοριστική σημασία της σωστής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Απαιτείται άμεσα στρατηγικό σχέδιο για την πρόληψη και την επαρκή αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών. Πρέπει τέλος να επισημάνουμε ότι το πυροσβεστικό σώμα έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά και να ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση στον πυροσβέστη που νοσηλεύεται με εγκαύματα».

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις