Εξετάζοντας τις περιπτώσεις περίπου 1.000 ατόμων με άσθμα, Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά είχαν 76% περισσότερες πιθανότητες για επιδείνωση στα συμπτώματα της αναπνευστικής ασθένειας με την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα ή καθόλου επεξεργασμένα κρέατα.
Γενικά, πρόκειται για κρέατα που έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο και για άλλες χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).