Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Άθλιες συνθήκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ καταγγέλλουν οι υγειονομικοί

Άθλιες συνθήκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ καταγγέλλουν οι υγειονομικοί

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο τέως ασφαλιστικό ταμείο ΕΤΑΑ – Τομέας Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ). Το ταμείο που εξυπηρετεί τους ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς και κτηνιάτρους όλης της χώρας έχει «καταρρεύσει» και στα γραφεία του εκτυλίσσονται σε καθημερινή βάση σκηνές που αποτελούν όνειδος για τους υγειονομικούς αλλά και για τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που απευθύνονται στα κεντρικά γραφεία του ΕΤΑΑ στην Αθήνα και οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ανεβαίνουν με τα πόδια τέσσερις ή πέντε ορόφους, αφού εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας του κτιρίου. Μάλιστα πριν από μέρες μία φαρμακοποιός από τη Θήβα που είχε υποβληθεί σε καρδιολογική επέμβαση, επέστρεψε άπραγη στη Θήβα διότι δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες.

Τα δεκάδες προβλήματα που ταλανίζουν το ταμείο συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας εκπρόσωποι των υγειονομικών. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να καταθέσουν από κοινού ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (ΠΚΣ) υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις στο διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη και τον υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του ταμείου και να μειωθούν οι χρόνοι ολοκλήρωσης των υποθέσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις