Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αττικόν: Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές με κρούσματα κορονοϊού και γρίπης – Εφημερίες με δεκάδες ράντζα

Αττικόν: Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές με κρούσματα κορονοϊού και γρίπης – Εφημερίες με δεκάδες ράντζα

Ξεκίνησαν οι εφημερίες του «τρόμου» στο νοσοκομείο «Αττικόν» με δεκάδες φορεία στους διαδρόμους. Αύξηση στα κρούσματα αναπνευστικών λοιμώξεων, όπως κορονοϊός και γρίπη.

Περισσότερα από 100 ράντζα μέτρησαν στους διαδρόμους οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε μία από τις χειρότερες εφημερίες των τελευταίων μηνών.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν» καταγράφουν αυξημένο αριθμό προσελεύσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ασθενών που υπέφεραν από αναπνευστικές λοιμώξεις (γρίπη, κορονοϊό κ.α.).

Αν και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν κρατήσει «χαμηλά» προς το παρόν τη γρίπη και τον κορονοϊό και ως εκ τούτου μακριά από τα Νοσοκομεία πολλά άτομα με ευάλωτο αναπνευστικό σύστημα, ή άλλες υποκείμενες παθήσεις, τις τελευταίες μέρες σημειώνεται αύξηση στα περιστατικά γριπώδους συνδρομής, γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε στη χθεσινή (σ.σ. 03.11.2022) εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν».

«Ο χειμώνας δεν ήρθε ακόμη και στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία γίνεται χαμός», σχολιάζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσθέτοντας πως το «Αττικόν» την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου είχε μία από τις χειρότερες εφημερίες του. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έδωσαν στη δημοσιότητα και χαρακτηριστικές φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνονται τα φορεία και τα ράντζα διάσπαρτα στους διαδρόμους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Οι προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό (ακόμη ελεγχόμενα), με γρίπη και λοιμώξεις αυξάνονται στα νοσοκομεία. Ο κορονοϊός και η γρίπη εκμεταλεύονται τη χαλαρότητα σε μέτρα αυτοπροστασίας και επιτίθενται. Θέλουμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά στους πολίτες να προσέχουν. Να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κορονοϊός – Νοσοκομεία: 1.373 νοσηλείες σε απλές κλίνες και 114 ασθενείς σε ΜΕΘ

Την Παρασκευή (04.11.2022), στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.373 περιστατικά κορονοϊού στις κλινικές και 114 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Αττικόν» που εφημέρευε προσήλθαν χθες (σ.σ. 03.11.2022) 178 ασθενείς με βαριά συμπτώματα κορονοϊού και έγιναν 13 εισαγωγές. Ως προς τις υπόλοιπες παθήσεις, προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα και έγιναν 205 εισαγωγές.

«Πάνω από 100 ήταν σε ράντζα και δεν υπήρχαν φορεία να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς από τους τραυματιοφορείς. Γέμισαν οι διάδρομοι των κλινικών με ασθενείς που νοσηλεύονται σε φορεία», δηλώνει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζει:

«Έως τις 5.30 τα ξημερώματα και ενώ έμεναν ακόμη 2,5 ώρες να κλείσει η εφημερία γινόταν πραγματικός χαμός. Η ταλαιπωρία των ασθενών, απίστευτη. Έκαναν πάρα πολλές ώρες να εξεταστούν και πολύ περισσότερες για να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και να φτάσουν οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές, όπου τελικά τους έβαζαν σε ράντζο στους διαδρόμους», τονίζει.

Το προσωπικό λιγοστό και δεν επαρκεί να εξυπηρετήσει όλο αυτόν τον όγκο των περιστατικών, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Εν όψει χειμώνα και για να μη ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις, τα Νοσοκομεία χρειάζονται ενίσχυση. Δουλεύουμε εφέτος με 10.000 άτομα λιγότερο προσωπικό από πέρυσι. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ενισχύσει τα νοσοκομεία σε προσωπικό και χρηματοδότηση. Να αρθούν άμεσα οι άδικες αναστολές εργασίας. Καλούμε τους πολίτες να φορούν μάσκες και να τρέξουν όλοι να εμβολιαστούν για γρίπη και κορονοϊό», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας πως εάν δεν ληφθούν μέτρα τα νοσοκομεία θα υποχρεωθούν ξανά σε διπλοθεματική λειτουργία, για περιστατικά γρίπης και κορονοϊού.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις