Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυτή η διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

Αυτή η διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 15-20% των ατόμων άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν ήπια γνωστική εξασθένηση (ΗΓΕ), η οποία συνεπάγεται μείωση της μνήμης και της ικανότητας σκέψης.

Οι γιατροί δεν θεωρούν ότι η ΗΓΕ είναι μια μορφή άνοιας, επειδή τα άτομα που την έχουν είναι σε θέση να λειτουργούν σχετικά καλά και να ζουν ανεξάρτητα.

Ωστόσο, η ΗΓΕ σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο νόσου του Αλτσχάιμερ, ή με άλλη μορφή άνοιας αργότερα στη ζωή. Η ανάπτυξη προληπτικών στρατηγικών που μπορούν να ξεκινήσουν νωρίς είναι επομένως προτεραιότητα.

Ωστόσο, παρά τις δεκαετίες έρευνας, καμία θεραπεία δεν έχει αποδειχθεί ότι αναστρέφει ή αποτρέπει τις αλλαγές του εγκεφάλου που παρατηρούνται στο Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις