Υγεία

Διακινούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα μέσω διαδικτύου – Ποινική δίωξη σε 38χρονη

Παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, που περιείχαν επικίνδυνες ουσίες για την υγεία, διακινούσε εταιρεία από τη Βουλγαρία.

Η εταιρεία με τα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα εμφάνιζε ως ιδιοκτήτρια μια 38χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη και νοθεία τροφίμων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έπειτα καταγγελίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες σε ιστοσελίδα διαφημίζονταν και προωθούνταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, που δεν είχαν γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα υποτίθεται ότι ήταν για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως για καρκίνο και διαβήτη.

Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε πως τα σκευάσματα πωλούνταν μέσω διάφορων ιστοσελίδων και μέσου κοινωνικής δικτύωσης με παραπλανητικά στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις στην Ελλάδα, αλλά και με ψευδή στοιχεία πολιτών, οι οποίοι εμφανίζονταν ως διαχειριστές των ιστοσελίδων.

Δείγματα από τα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στον ΕΟΦ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχαν μη επιτρεπόμενες συστατικές ουσίες για την Ελλάδα, ενώ κάποιες ήταν επικίνδυνες για την υγεία. Παράλληλα, δεν υπήρχαν δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε η 38χρονη ως ιδιοκτήτρια εταιρείας παρασκευής παράνομων σκευασμάτων με έδρα τη Βουλγαρία, αλλά και ως διαχειρίστρια των επίμαχων ιστοσελίδων. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ο αυτισμός είναι εξίσου κοινός και στα δύο φύλα, νωρίτερα η διάγνωση στα αγόρια – Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας
Μέχρι πρότινος θεωρούνταν πως ο αυτισμός εμφανίζεται περισσότερο στα αγόρια – Από την έρευνα αποδείχθηκε ότι μέχρι τα 20 χρόνια, η αναλογία στα δύο φύλα έχει εξισορροπήσει
Ο αυτισμός είναι εξίσου κοινός και στα δύο φύλα, νωρίτερα η διάγνωση στα αγόρια – Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας
Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, είναι ο μοναδικός καρδιολόγος στην Ελλάδα που βραβεύτηκε από την EACVI ως «Εκπαιδευτής της Χρονιάς με Εξαιρετική Καριέρα» και μιλά για τη διεθνή διάκριση, την εκπαίδευση και το όραμά του για το μέλλον της καρδιαγγειακής απεικόνισης.
Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης
Η Ευρώπη μείωσε στο ήμισυ το επιτρεπόμενο όριο επικίνδυνης τοξίνης στα βρεφικά γάλατα - Νέες ανακλήσεις προϊόντων
Η Γαλλία ανέμενε την απόφαση αυτή και ήδη από την Παρασκευή το βράδυ το υπουργείο Γεωργίας της χώρας είχε ανακοινώσει ότι μειώνει το επιτρεπόμενο όριο της κερεουλίδης στα βρεφικά γάλατα
Βρεφικό γάλα
Άνθρωποι με τατουάζ εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, δείχνει μελέτη – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Το μαύρο μελάνι περιέχει ουσία που θεωρείται πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο - Ποιες οι επιπτώσεις των τατουάζ στο δέρμα και σε συγκεκριμένα όργανα
Τατουάζ